akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4308
EURO
34,8354
ALTIN
2.397,96
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ “YİNEMİ HUZUREVİ? TAM DA SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ DERKEN…”

CHP İLÇE BAŞKANI ABANOZ “YİNEMİ HUZUREVİ? TAM DA SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ DERKEN…”
24.01.2021 14:55
426
A+
A-

 

2019 Eylülünde Kızılay Yatırım Holding’e dönüşen ve bünyesinde kurulan 6 farklı şirkete, kurumun bütün gayrimenkullerinin  devredildiği Türk Kızılayı’nın Akçakoca ‘daki Yaşlılar Konukevi çalışanlarının , sunulan çalışma akitleri nedeniyle huzursuz olduklarını vurgulayan  Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz gelişmeler ile ilgili  bir açıklamada bulundu.

Yeni yapılanma ile çalışanlara üç alternatif sunulduğunu bunlardan birini seçmeleri gerektiğini aksi halde iş akitlerinin tehlikeye girebileceğine dikkat çeken Abanoz  ; konunun hassasiyeti ile ilgili açıklamasında “

Geçen günlerde Kızılay Sosyal Hizmetler direktörü Sayın Gazi Alataş ilçemize geldiler.

Geliş nedenleri; Afyon’da üretilen Kızılay maden suları, Ankara’da ki çadır işletmeleri , yurt genelinde ki hastaneler ve konukevleri ile ilgili Kızılay’ın yapılandırmaya gitmesi..

Yapılmak istenen, daha profesyonel kadrolar ve kişiler tarafından yönetmek. “Şimdiki yöneticilere ne demek istenmiş onun yorumunu da size bırakıyorum” .Bu kurumlar zarar ediyorsa engellemek, para kazanmalarını sağlamak…

Fakat gözlerden kaçırılmaması gereken bazı hususlara dikkat çekmek isteriz.

Size yani çalışanlara üç alternatif sunuyorlar..

….. Ya kendi memleketinde kalmak ve görev yapmak istiyorsan şirket bünyesine geçmek için imza atacak, ileride şirketin her türlü baskısını, kararını kabul edecek, işten çıkarılma riskini de göze alacaksın.

…..Ya da imza atmayı reddederek Kızılay bünyesinde kalacak, yurdun herhangi bir bölgesine gönderilecek ve orada çalışması istenecek.

….. Tüm bu dayatmalara teslim olursan, nispeten işsiz kalma olasılığını gidermiş olacaksın. Ammaaa teslim olmazsan üçüncü seçenek de var..

TAZMİNATINI AL VE ÇIK..

Şu an Akçakoca’da bu imzayı atmayan yada attırılmayan oniki çalışan var. Neye göre belirlendiğini bilmediğimiz. Acaba hükümete yakın olan isimler olabilir mi diye de düşünmüyor değiliz hani.. Diğer onyedi çalışan bu baskılara boyun eğmiş ve risk almış gibi görünüyor.

Şimdi sormamız gereken asıl sorular şu olmalı..

Bu işletmeler gerçekten zarar mı ediyor?

Zarar ediyorsa nedenleri nelerdir?

Müsebbibi kimlerdir?

Gönüllülerin yardım ettiği bir kurum ve bağışlarla menkul, gayrimenkul, taşınmazlar la bu kadar variyetli bir kurum neden şirketleşme yolunu şeçti. Zaten her felakette de milletten on lira yardım istiyor, kanını alıyor satıyor…

Bunların cevabı ileriki tarihlerde kendiliğinden çıkacaktır. Maalesef yine öngörü ile değil yaşayarak göreceğiz.

Kamuoyuna saygılarımla.. “ ifadesine yer verdi.







ETİKETLER: