2019 Eylülünde Kızılay Yatırım Holding’e dönüşen ve bünyesinde kurulan 6 farklı şirkete, kurumun bütün gayrimenkullerinin devredildiği Türk Kızılayı’nın Akçakoca ‘daki Yaşlılar Konukevi çalışanlarının , sunulan çalışma akitleri nedeniyle huzursuz olduklarını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz gelişmeler ile ilgili bir açıklamada bulundu.
Yeni yapılanma ile çalışanlara üç alternatif sunulduğunu bunlardan birini seçmeleri gerektiğini aksi halde iş akitlerinin tehlikeye girebileceğine dikkat çeken Abanoz ; konunun hassasiyeti ile ilgili açıklamasında “
Geçen günlerde Kızılay Sosyal Hizmetler direktörü Sayın Gazi Alataş ilçemize geldiler.
Geliş nedenleri; Afyon’da üretilen Kızılay maden suları, Ankara’da ki çadır işletmeleri , yurt genelinde ki hastaneler ve konukevleri ile ilgili Kızılay’ın yapılandırmaya gitmesi..
Yapılmak istenen, daha profesyonel kadrolar ve kişiler tarafından yönetmek. “Şimdiki yöneticilere ne demek istenmiş onun yorumunu da size bırakıyorum” .Bu kurumlar zarar ediyorsa engellemek, para kazanmalarını sağlamak…
Fakat gözlerden kaçırılmaması gereken bazı hususlara dikkat çekmek isteriz.
Size yani çalışanlara üç alternatif sunuyorlar..
….. Ya kendi memleketinde kalmak ve görev yapmak istiyorsan şirket bünyesine geçmek için imza atacak, ileride şirketin her türlü baskısını, kararını kabul edecek, işten çıkarılma riskini de göze alacaksın.
…..Ya da imza atmayı reddederek Kızılay bünyesinde kalacak, yurdun herhangi bir bölgesine gönderilecek ve orada çalışması istenecek.
….. Tüm bu dayatmalara teslim olursan, nispeten işsiz kalma olasılığını gidermiş olacaksın. Ammaaa teslim olmazsan üçüncü seçenek de var..
TAZMİNATINI AL VE ÇIK..
Şu an Akçakoca’da bu imzayı atmayan yada attırılmayan oniki çalışan var. Neye göre belirlendiğini bilmediğimiz. Acaba hükümete yakın olan isimler olabilir mi diye de düşünmüyor değiliz hani.. Diğer onyedi çalışan bu baskılara boyun eğmiş ve risk almış gibi görünüyor.
Şimdi sormamız gereken asıl sorular şu olmalı..
Bu işletmeler gerçekten zarar mı ediyor?
Zarar ediyorsa nedenleri nelerdir?
Müsebbibi kimlerdir?
Gönüllülerin yardım ettiği bir kurum ve bağışlarla menkul, gayrimenkul, taşınmazlar la bu kadar variyetli bir kurum neden şirketleşme yolunu şeçti. Zaten her felakette de milletten on lira yardım istiyor, kanını alıyor satıyor…
Bunların cevabı ileriki tarihlerde kendiliğinden çıkacaktır. Maalesef yine öngörü ile değil yaşayarak göreceğiz.
Kamuoyuna saygılarımla.. “ ifadesine yer verdi.