akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

BAŞKAN YANMAZ “ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK”

BAŞKAN YANMAZ “ÇOK ÖNEMSEDİĞİMİZ AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRECEK”
12.12.2020 09:39
581
A+
A-

Mavi ve yeşilin kucaklaştığı güneş , deniz ve kumu ile ünlü Batı Karadeniz’in incisi olarak markalaşmış  Akçakoca’da 50 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

Akçakoca Belediyesi Fen işleri müdürlüğü ekiplerinin Kentin bir çok bölgesinde özellikle ana arterlerde  yol, alt ve üst yapı eksiklileri ve yenileme çalışmalarına paralel olarak Park ve Bahçeler birimi geleceğe daha yeşil bir Akçakoca bırakmak için başlatılan Ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Fedai Karabıyık parkından Hasan Gülen Parkına kadar uzanan Atatürk Cadde’si  boyunca süren çınar ağaçları dikim çalışmalarını inceleyen Başkan Yanmaz çok daha yeşil bir Akçakoca için hedeflerinin 50 bin fidan dikmek olduğunu söyledi.

Ağaçlandırma çalışmaları ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Başkan Yanmaz yaptığı bilgilendirmede;

2500 TÜP ÇINAR FİDANI HAZIR

Sahil kesiminden başlayarak iç kesimlere doğru uygun bulunan her cadde, sokak park ve alanların  ağaçlandırılacağını belirten Başkan Yanmaz; “  İlk aşamada dikimini gerçekleştirmeyi planladığımız 2 bin 500 adet çınar fidanını hazırladık. Bunun yanısıra bölgemizin bitkisi olan 350 adet kocayemiş, 500 adet karayemiş 8 yüz adet defne  fidanı dikeceğiz.” dedi.

KESTANE ORMANI

Şehrin bir çok noktasına serpiştirilecek bin 500 adet mandalina ve 500 adet portakal fidanı dikmeyi planladıklarını vurgulayan Başkan Yanmaz “Ayrıca bir kestane ormanı kurmayı planladık. Milli emlaktan kiralayacağımız bir alana bin 500 adet kestane fidanı dikerek bir orman oluşturacağız. Bu saydıklarım 2021 baharına kadar gerçekleştirilmiş olacak.” dedi

HEDEF 50 BİN FİDAN

Ihlamur başta olmak üzere bazı çiçekli bitkilerin alerjik sorunlar yarattığı gerekçesiyle dikilmediğini belirten Yanmaz “Çok daha yeşil bir Akçakoca hedefledik. Bu kapsamda  50 bin fidan dikeceğiz. Gelecek kuşaklara daha yeşil bir Akçakoca bırakabilmemiz için başlattığımız bu çalışmaların korunmasında vatandaşlarımızın desteğini çok önemsiyoruz. “dedi.







ETİKETLER: