akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

BİZİM İÇİN ZOR OLAN KARANTİNA GÜNLERİ, SOKAKTAKİ CANLAR İÇİN DAHA DA ZOR

BİZİM İÇİN ZOR OLAN KARANTİNA GÜNLERİ, SOKAKTAKİ CANLAR İÇİN DAHA DA ZOR
05.12.2020 12:07
506
A+
A-

 

 

Kış ayları başladı , havalar soğuyor .Üstelik her kış yaşanan zor şartlara birde virüs belası eklendi.

Şehirlerimizde biz insanlarla beraber yaşayan sokak hayvanları var ve onlar kısıtlamalardan daha çok etkileniyorlar. Bir çok işletme ya kapalı yada evlere servis ile masraflarını çıkarmaya çalışıyor.

Lokanta ve kafelerde yemek yenmediği için doğal olarak yemek artığı da olmuyor. Sokaklara bir göz gezdirin her sokakta bir çok köpek ve kediyi bir kenara çaresizce yatmış ,gelene gidene yemek verecek diye kuyruk sallarken göreceksiniz.

İçeridekilerin bin türlü derdi var ama dışarıdakiler ne olacak.

Birlikte yaşadığımız şu dünyada kendimizden başka canlıların da var olduğunu düşünmek hem dini hem de insani açıdan bir görevdir. Merhamet duygusunu kaybedersek yaşam ne hale gelir bir düşünün.

Sokak hayvanları denildiği zaman çözüm için aklımıza hemen belediyeler gelir. Çünkü yasalar bu konuda daha çok belediyelerimize görev yüklemiştir. Bütçesi yüksek olan büyükşehir belediyelerimiz sokak hayvanları ve hayvan barınakları konusunda çalışmalar yapsa da genel olarak daha küçük belediyelerimiz imkanlarının kısıtlı olmasından dolayı zorlanıyorlar.

 

Bir hadisinde  “Yerdekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin.” İnsanoğlu herhangi bir şekilde bu dünyada hakkını arayamayan hayvanlara merhametli davranmalıdır ki; ahirette kendisinden hakkını ilk soracak olan hayvanlar olacaktır.” Diyen Peygamber Efendimiz (S.A.V.) buyruğunu göz ardı ederek , Allahın bahşettiği insani duygularımızı törpüleyerek etrafımızda aç aç dolaştığını gördüğümüz bu hayvanlara bir parça yemek vermemek , onları görmezden gelmeye çalışmak, sorumluluğu başkasına atıp vicdanını rahatlatmaya çalışmak yoluna gitmemeli bu kolaycılığa kaçmamalıyız.

 

Biraz ilgi gösterip , elimizden geleni yapsak her şey daha kolay olacak. Lütfen kısıtlama ve yasaklamaların olduğu bu dönemde hiç olmazsa yemeklerimizin artanını çöpe dökmeyelim , bir kapla dışarıya bir kenara koyalım, sağa sola su kapları bırakalım ki sadece gözümüze bakarak açlıklarını ifade edebilenler açlıktan ölmesinler, yaşasınlar.







ETİKETLER: