akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3591
EURO
34,6306
ALTIN
2.386,84
BIST
10.188,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

CENEVİZ KALESİ YOLU SICAK ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI

CENEVİZ KALESİ YOLU SICAK ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI
23.09.2020 12:04
462
A+
A-

Yaz başında alt yapısı tamamlanan tarihinde ilk kez yaya yolu döşenen Akçakoca’nın en önemli turizm alanlarından biri olan Unesco Geçici miras listesine alınmış tarihi Ceneviz Kalesi yolunda asfaltlama çalışması başladı.

 

Batı Karadeniz’in İncisi Düzce’nin denize açılan yüzü Akçakoca’nın gözde turizm yerlerinden biri olan Ceneviz Kalesi yolunda asfaltlama çalışmaları başladı. Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın girişimleri ile Düzce İl Özel İdaresi tarafından yapılacak yolda asfaltlama çalışmaları bugün başladı.

 

Asfaltlama çalışmalarını Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Fen İşleri Müdürü Yasin Efe ve daire amirleri yerinde incelerken Umut Işığı Gönüllü koordinatörü Nursen Yanmaz ve ekibi çalışanlara Akçakoca fındığı dağıttı.

Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yasin Efe yaptığı bilgilendirmede ‘’ Kültür Bakanlığımız tarafından restorasyonu tamamlanan Ceneviz kalesinin ulaşım yolundaki eski asfalt ve parke kısımlarının asfaltlanması çalışması bugün itibari ile Düzce Özel idaresi ekiplerince başlamış olup, yaklaşık 2 bin 350 ton asfalt ile 1300 metre yol sıcak asfalt kaplanıyor.. Asfaltlama çalışmasının  yaklaşık 2 gün içerisinde bitmesi planlanıyor.

Ara sokaklardaki içme suyu ile ilgili çalışmalar için gerekli izinler müzeler müdürlüğünden alınmıştır. Asfalt çalışmasının sonrasında ara sokaklardaki içme suyu çalışmaları tamamlanarak bu bölgedeki alt ve üst yapı çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz.’’ Dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, “Çalışmalarımız ilçemizin değişik bölgelerinde hızlı bir şekilde devam etmektedir. Belirlenmiş olan sorunlarımız bir program dâhilinde ve aciliyet durumlarına göre ekiplerimiz tarafından çöüme kavuşturulmakta olup ,mahallelerde asfaltlama ve kilit parke taşı çalışmalarına süratli bir şekilde devam etmektedir. Bugün itibariyle de, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz Düzce İl Özel İdaresi önderliğinde Kale yolunda asfaltlama çalışmalarına başlamıştır. Tek hedefimiz ve bütün çabamız Akçakoca’mızı daha modern bir ilçe konumuna kavuşturmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum Akçakoca’mıza hayırlı olsun. ” şeklinde konuştu.







ETİKETLER: