akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5389
EURO
34,9451
ALTIN
2.458,92
BIST
9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

AKÇAKOCA İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR
22.08.2020 19:25
462
A+
A-

 

Son günlerde Akçakoca’da pozitif vakalarda hızlı bir artışın olduğu bunun nedeninin hala “bana bir şey olmaz “ mantığıyla hareket edilmesinin , hastalığa yakalanmamanın ve salgının yayılmasını önlemede en etkili yöntem  olan üç altın kuralın  Maske- Mesafe ve Hijyenin dikkate alınmaması olduğu vurgulanıyor.

İlgililer gerekli denetimleri ve uyarıları yaptıkların belirtirken; Maalesef hala ısrarla  maske – mesafe ve hijyeni ciddiyetle uygulamayan sayılarının azımsanmayacak oranda olduğunun bunun sürmesi halinde  Akçakoca’nın faturayı çok pahalı ödeyeceğine dikkat çekiyorlar.

Sosyal medya hesaplarından sürekli olarak yaptığı “Maske, Mesafe, Temizlik” uyarında tehlikenin devam ettiği vurgulayarak kurallara uyulması gerektiğine dikkat çeken İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk, Son günlerde hızla tırmanan ve  yüksek rakamlara ulaşan pozitif vakaların bu gidişle önünün alınamayacağı vurguladığı  paylaşımında  ;

“ Değerli Akçakocalılar Büyük puntolarla “Dikkat” başlığı atarak yazdığımız bilgilendirme yazılarının sayısı da vaka sayılarına bağlı olarak maalesef her geçen gün artmakta. Bu uyarıları yaparken amacımızın sizleri paniğe sevk etmek olmadığını her defasında olduğu gibi yine bildirmek isteriz. Ancak bu yazıların ve dolayısıyla da artan vaka sayılarının sizler için  sıradan hale gelmesinden de endişe duymaktayız.

Maske, mesafe ve temizlik gibi basit ama çok etkili olan bu üç önleme sıkı sıkıya sarılarak bu durumun sıradan hale gelmesine hep beraber engel olalım.

Bireysel olarak aldığımız tedbirlerin yanında ailemizi, yakınlarımızı, sevdiklerimizi de tedbirlere uymaları konusunda uyaralım. Unutmayalım! Bu mücadele büyük bir ekip işi ve hepimiz bu ekibin bir parçasıyız. Ellerimiz bir olamasa da gönüllerimiz ve tedbirlerimiz bir olsun !

Sağlıkla Kalın” ifadesine yer verdi.

 







ETİKETLER: