akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3528
EURO
34,8005
ALTIN
2.399,63
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

ANTİKOR TESTİ UYGULAMA EKİPLERİNE YARDIMCI OLUNMASI İSTENDİ

ANTİKOR TESTİ UYGULAMA  EKİPLERİNE YARDIMCI OLUNMASI İSTENDİ
14.06.2020 06:35
362
A+
A-

 

Sağlık Bakanlığının aralarında Düzce’ni,n de yer aldığı yedi ilde başlattığı Antikor Testi çalışmaları kapsamında Akçakoca’da 152 vatandaşımıza uygulanacak test İlçe Sağlık Müdürlüğünce yürütülüyor.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk , çalışmaların nasıl yürütüleceği ve testin yapılma nedeni ile ilgili olarak bir bilgilendirme açıklamasında bulundu.

Sağlık ekiplerine yardımcı olunmasının istendiği bilgilendirmede ;

“Değerli Akçakocalılar ,Koronavirüse karşı bağışıklık ve hastalık taşıma düzeylerinin ülke genelinde tespiti için planlanan tarama çalışmalarının Akçakoca’daki uygulamaları İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü filyasyon ekipleri, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) örnekleme yöntemiyle belirlediği 152 adresi ziyaret ederek, test yaptırmaya onay veren kişilerden bağışıklık düzeyini gösteren antikor testi (kan örneği ile çalışılan) ve hastalık durumunu gösteren  PCR testi (burun ve boğaz sürüntüsü ile  çalışılan) için numune alacaktır.
son dakika haber
Çalışma tamamlandığında, ilçemizde hastalığı belirti göstermeden atlatmış sessiz hastalar ve hastalığı taşıyan olası gizli pozitifler tespit edilmiş olunacak ve ilçemizin bağışıklık haritası ortaya çıkacak. Daha da önemlisi tespit edilen olası gizli pozitif hastaların tedavileri yapılarak yeni vakalar oluşmasının önüne geçilecek.

 

Sizlerden ricamız, evlerinizi ziyarete gelecek ekiplerimiz size ulaştığında, testin yapılması noktasında kendilerine yardımcı olmanız ve gerekli kolaylığı göstermenizdir. Sağlıkla kalınız” ifadesine yer verildi.

mcafee lisans satın al







ETİKETLER: