akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,1964
EURO
34,9775
ALTIN
2.504,02
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

İşte kuaför ve berberlerde uyulması gereken kurallar

İçişleri Bakanlığı’nın aldığı kararlar kapsamında 21 Mart’ta kapatılan berber ve kuaförlerin açılma tarihi belli oldu. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kuaför ve berberlerin açılma tarihini açıkladı. 11 Mayıs’ta açılacak olan kuaför ve berberlerde alınacak önlemler merak konusu oldu.

İşte kuaför ve berberlerde uyulması gereken kurallar
05.05.2020 15:04
448
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mayıs ayı içerisinde alınan normalleşme planıyla kuaför ve berberlerin açılma tarihini açıkladı.

Normalleşmeye dönme planı kapsamında 11 Mayıs itibari ile açılacak olan kuaför ve berberlerde alınacak önlemler merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sırasında alınacak önlemler kapsamında açılış tarihini verdiği kuaför ve berberlerdeki önlemler araştırılmaya başlandı. Milyonlarca insan kuaför ve berberlerde alınacak önlemleri merak ediyor.

İŞTE KUAFÖR VE BERBERLERDE ALINACAK ÖNLEMLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrası normalleşme planınında kuaför ve berberlerin açılacağı tarih belirtilirken alınacak önlemlerle ilgili henüz detaylar belli olmadı.

Ancak korona önlemleri kapsamında alınabilecek önlemlerden bazıları şu şekilde gündeme alınabilir;

1. Her müşteri salona girdiğinde ateş ölçerden geçmeli ve dezenfeksiyon kullanması sağlanmalı,

2. Müşteriye salona girişte maske takılma zorunluğu getirilmeli,

3. Çalışan herkes maske takmalı, salonlar randevu sistemi ile çalışmalı, müşteriler sırayla içeri alınmalı,

4. Her müşteriye tek kullanımlık havlu kullanılmalı,

5. Kullanılacak her aletler her müşteriden sonra sterilize edilmeli,

6. Eleman sayısına göre dönüşümlü çalıştırılmalı,

8. Salgın bitinceye kadar kuaför ve berber salonları belirli periyotlarla dezenfekte edilmeli.