akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5724
EURO
34,9700
ALTIN
2.445,74
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

CHP’DEN DEĞİRMENAĞZI İHALESİNE TEPKİ

CHP’DEN   DEĞİRMENAĞZI İHALESİNE TEPKİ
16.04.2020 16:44
400
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz Değirmenağzı Akaryakıt istasyonu ihalesinin şeffaf, kamu yararına olmadığını şaibeli olduğunu ileri sürdü
İlçe başkanı Abanoz  meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği  basın açıklamasında “Akçakoca Belediyesi tarafından mülkiyeti olan Değirmenağzı’ndaki akaryakıt istasyonunun satışının yapıldığını öğrendik. Ve bu satış olayından birçok acıdan müteessir olduk.
Birincisi, bu satış ihalesinin şeffaf bir biçimde yapılmadığını fark ettik. Belediye tarafından bu güne değin yapılan ihaleler canlı yayınlarla kamuoyuna aktarılırken, bu ihalenin canlı yayınla yapılmaması, adeta üstü örtülü bir oldu bitti hamlesinin yapıldığı algısını oluşturmuştur.
Üstelik diğer ihalelere onlarca firma katılırken, basından öğrendiğimiz kadarıyla, bu denli büyük bir ihaleye kiracı firma dışında başka herhangi bir katılan firma da olmamıştır.
İhalenin şeffaf ve kamuoyuna açık yapılmaması bu işlem ile ilgili olarak belediye yönetimini şaibe altında bırakırken, yapılan ihale sonucu gerçekleşen satış rakamının düşüklüğü de kamuoyu vicdanını ziyadesiyle yaralamıştır.
Öncelikle 4, 5 buçuk dönüm üzerine kurulu olan akaryakıt istasyonu, bundan önceki belediye yönetimi tarafından aynı kiracılara 10 yıllığına 2 milyon liraya kiraya verilmişken, bu gün aynı yerin mülkiyetinin 3,9 milyona satılmış olması, Akçakoca halkının malı olan bir yerin ne kadar ucuza gittiğini göstermiştir.
Kiralandığı dönemin döviz endeksi ile kabaca bir hesaplama yapıldığında, o dönemin kira bedeli olan 2 milyon liranın bu gün itibariyle 4 milyona tekabül ettiği ortadadır. Yani başka bir ifadeyle kiralama bugünün koşullarıyla 4 milyon liraya yapılmıştır.
Ama bugün satışı yapılan o güzide yerin mülkiyetinin satışı için alınan para sadece 3,9 milyondur. Yani, kiralama bedelinin altında bir rakama satış yapılmıştır.
Akçakoca halkının öz malı olan bu yerin değerinin çok altında bir bedel ile satıldığı ortada iken, bu satış birçok soru işaretine de yol açmaktadır.
1- Basına kapalı tutulan, canlı yayın ile yapılmayan
2- Tek bir firma ile sözüm ona ihale edilen
3- Değerinin çok çok altında bir rakama satılan
Bu satış ihalesinin derhal iptal edilmesi, hem belediyenin bir yanlış uygulamasını ortadan kaldıracaktır hem de halkın cebine uzanan elleri engellemiş olacaktır.” dedi.







ETİKETLER: