akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4525
EURO
34,7453
ALTIN
2.435,40
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

DİN GÖREVLİLERİ “Vefa Sosyal Destek Grubu”nda Gönüllü Hizmet Veriyor

DİN GÖREVLİLERİ “Vefa Sosyal Destek Grubu”nda  Gönüllü Hizmet Veriyor
07.04.2020 14:47
602
A+
A-

Gönüllü Din görevlileri kapı kapı dolaşarak ihtiyaçları karşılıyor.

Vefa Sosyal Destek Grubunda gönüllü olarak çalışan din görevlileri kapı kapı dolaşarak 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilerin ihtiyaçlarını karşılıyor.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için yurt genelinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan din görevlileri, korona virüsü salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan ailelerin ihtiyaçlarını kapı kapı dolaşarak gideriyor. 112, 155 ve 156 numaralı hatlara gelen çağrıları değerlendiren grup üyeleri, vatandaşların talepleri doğrultusunda emekli maaşlarını bankadan çekerek teslim ettikleri gibi aynı zamanda ödenmesi gereken faturaları da ödüyor.

Kapıalrına kadar gelip sorunları çözülen vatandaşlar Devlete ve kurulan ekiplere teşekkür ederek   “Allah razı olsun işleri güçleri rast gitsin. Şu dünyamıza rahatlık versin. Biran önce şu hastalık dünyamızdan kalksın. Bütün arkadaşlarımızı  esirgesin. Yaş ilerlediği için çıkamıyoruz. Faturamı da ödediler ve paramı da çekip bana getirdiler. Allah razı olsun” dedi.

Yaşlı ve kimsesizlerin kapılarına kadar giderek ihtiyaçlarını karşılayan Din görevlileri ise  çalışmaları ile ilgili olarak “Bizler din görevlileri Vefa Destek Grubunda gönüllü olarak şuan halkımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sadece maaşlarını bankalardan çekip vermiyoruz. Faturaları olur, ihtiyaçları olur, her türlü alışverişlerini de elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz” dedi.







ETİKETLER: