akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5450
EURO
34,9384
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

GÜN VARSILIN YOKSULA YARDIM GÜNÜDÜR

GÜN VARSILIN YOKSULA YARDIM GÜNÜDÜR
22.03.2020 09:59
798
A+
A-

 

Korona virüs salgını ile karşı karşıya kaldığımız ve yaşamın kısıtlandığı şu günlerde , normal yaşamında dahi zorluklarla  geçinenlerin bu günlerde yardımına koşmalıyız.

 

Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarının çalışmaları olduğu muhakkak. Ancak bu yardımı kurulacak bir birimin kontrolünde yardımda bulunmak isteyenlere de ulaşarak daha aktif konuma getirilmesi  tek elden dağıtımının yapılması yararlı olacaktır.

Salgın öncesinde gündelik işlerden sağladıkları kazanç ile ailesini geçindiren bir çok kişinin sokağa çıkma kararı ile daha da zor duruma düştüğü  gerçeğini gören bazı yardımsever vatandaşlarımızın bu konuda sosyal medya hesaplarından yaptığı  paylaşımlarla sıkıntı yaşayan ailelere yardıma hazır oldukları bunların  kendilerine ulaşmalarını istediklerini görüyoruz.

Bir çok vatandaşın yardıma hazır olduğu bu konuda derhal bir birim ihdas edilerek harekete geçilmesi daha da zor günleri yaşayacağımız öngörüsüyle bir an önce bu organizasyonun yapılması yararlı olacaktır.

Ramazan ayında yardım paketleri hazırlayarak yoksul ailelere ulaştıran kurumlarımız, iş yerleri ve STK lar bu uygulamalarını bu günlerde yapmaları çok daha yararlı olacak ve anlam kazanacaktır.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma , Belediye Umut Işığı ve Kızılay Akçakoca  teşkilatlarında  belli olan yardıma ihtiyaç sahiplerine hızla ulaşılması ayrıca bu günlerde sıkıntı çeken 65 yaş üstü aileleri belirlenmesi için Yapılacak tek iş  Kaymakamlık Yada belediyece bir yardım masası kurularak bu işin organize edilmesi olacaktır.







ETİKETLER: