akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2940
EURO
34,8099
ALTIN
2.414,56
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

BU VURDUMDUYMAZLIK AKÇAKOCA’YA PAHALIYA PATLAYABİLİR

BU VURDUMDUYMAZLIK  AKÇAKOCA’YA PAHALIYA PATLAYABİLİR
21.03.2020 13:16
359
A+
A-

 

Tüm yetkili kişi ve kurumların 60 yaş üstünün riskli grupta olduğunu söylemesine ve koronavirüs yayılmasına önlem olarak  “Sokağa çıkmayın” çağrılarına karşı ne yazık ki yaşlı vatandaşların çoğunlukta olduğu önemli bir kesimin uymadığı görülüyor.

 

Sokakta gençlerden çok 65 yaş üstü vatandaşların görüldüğü Akçakocamız’da bir çok 60 yaş üstü caddeler ve parklarda amaçsız dolaşırken bazı kapatılmış olan çay ocaklarından dışarda dikilenorta yaşlara çay servisi yapıldığı na tanık olunuyor. Millet koruma mesafesini dikkate almadığı gibi tokalaşma biyana öpüşüyor.

 

Bu konuda herkesin sorumluluk duymasını isteyen yetkililer daha sert önlemlerin alınabileceğini, gerekirse idari cezalara gidilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

 

Evde oturmamaya, cami ve parklarda gününü geçirmeye alışmış, evdeki diğer insanlardan yaşlı olmaları sebebi ile kimsenin zorla bir şey yaptıramadığı bu Yaşlılar  ile nasıl baş edeceğiz kimse bilmiyor.

 

Bu gün için ilçemizde ilgililerin tüm çabasına karşın nüfusun önemli bir oranda uyum sağladığı ancak önemli bir orandaki kesimin çok dikkate almadığı  tedbirlerin önemi ,  inşallah hiç olmasını istemediğimiz sonuçlara ulaşması ,  hasta kişilerin çıkması ve duyurulması durumunda önem daha iyi anlaşılacak ve ah vah para etmeyecektir. Çok zorunlu olmadıkça çıkmayalım

 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘Pandemi’ ilan edilen koronavirüsü salgınında Ülkemizde  her geçen gün vaka sayısı giderek artarken ve salgın nedeniyle bugüne kadar 9  kişi hayatını kaybetmişken ve yetkililerin özellikle risk altındaki kronik rahatsızlığı bulunanların  ve yaşlıların sokağa çıkmaması konusunda ısrarlı uyarılanını dikkate almama cüretine ve sorumsuzluğuna akıl sır erdirilemiyor.

 

Tüm uyarılara rağmen, ilçemizde  yaşlı insanların, toplu taşıma araçlarını sıklıkla kullandıkları ( 20 mart 2020 de tüm binişlerin % 75 i  65 yaş üstü olmuş ) görülüyor.

Yaşlı vatandaşların tedbir amaçlı özellikle toplu taşıma araçlarını kullanmamaları ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmasını önlemek içi sefer sayılarını saatte bire indiren Akçakoca Belediyesinin 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat kartlarının geçici bir süre iptal etmesi kararı alması bekleniyor.

Ne olur; Zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde ,biraz dişimizi sıksak , alışkanlıklarımızı ve gündelik yaşam keyfiyetini bir yana bıraksak, verilen talimatlara uysak ve KORONA belasını hiç birimizin , sevdiklerimizin canı acımadan defetsek gitse.

Lütfen Duyarlı olalım. Çağrıyı Duyalım ve uyalım. Koronasız günler dilerim.  Özdal ALAS







ETİKETLER: