akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

MUHASEBE’CİLER HAFTASI BURUK KUTLANDI

MUHASEBE’CİLER  HAFTASI BURUK KUTLANDI
02.03.2020 21:07
591
A+
A-

 

Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası 1 – 7 Mart tarihleri arasında kutlanan Muhasebe Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunda bulundular.

Düzce Defterdarı, İl Vergi Dairesi Müdürü ve çok sayıda muhasebecinin katıldığı çelenk sunum töreninde konuşan Oda Başkanı Cem Yıldırım vergi sisteminin iyileştirilmesi konusunda yapılacak her türlü reforma katkı sunacaklarını söyledi.

 

Konuşmasına ,  “ Ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzluklar ve Rusya destekli Suriye rejim güçlerinin, İdlib’ deki vatan evlatlarımıza hain saldırısındaki şehitlerimiz nedeni ile acılar içerisindeyiz, Muhasebe haftamızı buruk yaşıyoruz. 2020 yılının başından itibaren ülkemiz üzerinde dolaşan kara bulutlar var. Elazığ depremi, Uçak kazası, Terör saldırıları ve son olarak İdlip şehitlerimiz. Tek dileğimiz böyle acıların bir daha yaşanmaması, aydınlık günlere bir an önce ulaşmak olacaktır.” Diyerek başlayan  Oda Başkanı Cem Yıldırım, muhasebeci ve mali müşavirlerin önemli sorunları olduğuna dikkat çekerek ; “Biz üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için, ülke ve işletmelerin gelişimi için çalışmaktayız. İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerinin arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin, önemli sorunları da bulunmaktadır. Bu sorun ve sıkıntıların, diyalogla ve iş birliği içerisinde çözülmesi gerektiği görüşündeyiz. Bizim taleplerimiz, mesleki çıkar elde etme talebi değildir. Camiamız, Ülkemizde muhasebe mesleğinin yapılabilir olması ve bundan tüm kesimlerin katma değer elde etmesinin mücadelesini vermektedir” dedi.

HER TÜRLÜ REFORMA KATKI SUNACAĞIZ Vergi sisteminin iyileştirilmesi konusunda yapılacak her türlü reforma katkı sunacaklarını kaydeden Yıldırım ;” Ülkemizin, şeffaf, öngörülebilir, sade ve kolay anlaşılır bir vergi sistemine sahip olması gerektiğine inanmaktayız. Bu kapsamda yapılacak, kanunların gözden geçirilmesi, vergilendirme süreçleri ile beyanname ve bildirimlerin sadeleştirilmesi ve sayılarının azaltılması gibi her türlü iyileştirme çalışmalarının destekçisi olma gayretinde olmaya devam edeceğiz. Bu türden reform çalışmaları, bir taraftan vergi sisteminin etkinliğini artırırken diğer taraftan da ülkemize gelmek isteyen yabancı yatırımcıların vergi kaynaklı kaygılarının bertaraf edilmesine katkı sağlayacaktır. Vergi sisteminin iyileştirilmesi konusunda yapılacak her türlü reforma da katkı sunacağız.” dedi

KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ

Yıldırım hazine ve mükellef arasında köprü vazifesi gördüklerinin altını çizerek “Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören, ülkemizin güçlü ekonomisi için güçlü bir mali müşavirlik kurumunun varlığına inanan Mali Müşavirlik mesleğimizi iş dünyamıza ve ülkemize değer katarak geliştireceğiz, yarınları umutla şekillendireceğiz. Bu inançla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir meslektaşlarımızın ve çalışanlarımızın Muhasebe Haftasını kutluyor, ülkemiz ve meslektaşlarımız için daha aydınlık günler diliyorum” diye konuştu.