akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

YUNUS ÖLÜMLERİNE VE İLGİLİLERİN AÇIKLAMASINA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ

YUNUS ÖLÜMLERİNE VE   İLGİLİLERİN  AÇIKLAMASINA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ
25.02.2020 06:45
441
A+
A-

Yunusların ölümüne hayvanseverlerden tepki
türkçe rap haber
Kocaali İlçesinde kurşunlanmış ve yüzgeçleri kesilmiş halde sahile vuran 3 Yunus Balığının öldürülmesine hayvanseverlerden tepki geldi.

Yunusların ölümüne hayvanseverlerden tepki

Kocaali İlçesinde kurşunlanmış ve yüzgeçleri kesilmiş halde sahile vuran 3 Yunus Balığının öldürülmesine hayvenseverlerden tepki geldi.

TEPKİ GÖSTERDİLER

Kocaali İlçesi Sahili Alandere mevkiinde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından geçtiğimiz gün kıyıya vurmuş halde bulunan kurşun ya da mızrakla öldürülmüş ve yüzgeçleri kesilmiş halde bulunan Yunus Balıklarıyla ilgili olarak Savcılık talimatıyla başlatılan incelemede; İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri Yunus Balıklarının doğal yollarla öldüğü ve üzerlerindeki deliklerin kuşlar tarafından açıldığı belirtildi. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise yapılan bu açıklamaya tepki gösterdi.

“GERÇEKDIŞI BİR AÇIKLAMA”

Kocaali’de yaşayan ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara tepki gösteren Hayvansever Şerif Sarı, “Bu bölge hem Yunus Balıklarının yoğun olarak yaşadığı hem de diğer deniz canlılarının yoğunluğu nedeniyle avcılığın yapıldığı bir bölge. Tahminimizce, balıkçı ağlarına dadanan ve balıkları yiyen bu Yunus Balıkları, balıkçılar tarafından vuruldu. Aslında bu engellenebilir, burada hayvanların doğal haklarını biz avlıyoruz. Gerekli çalışmalar yapılarak bu yaşananlar engellenebilir, İlçe Tarım Müdürlüğünden yapılan açıklama ise konuyu başka bir yere çekmek için yapılan gerçekdışı bir açıklamadır” dedi.

ARAŞTIRILSIN

Bölgede kuş yoğunluğunun fazla olduğunu belirten Şerif Sarı, “Evet, bölgede yoğun kuş nüfusu var ancak tüm kuşların aynı anda bu balıklara saldırması lazım bunların olması için. Kuşlar saldırsa sadece tek bir noktadan mı deler? Bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmasını ve bunun araştırılmasını bekliyoruz” dedi.