akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

SİYASALLI OLMANIN SORUMLULUĞUYLA ÖNEMLİ BİR KONUYU MASAYA YATIRDILAR

SİYASALLI OLMANIN SORUMLULUĞUYLA  ÖNEMLİ BİR KONUYU  MASAYA YATIRDILAR
30.12.2019 17:21
488
A+
A-

DÜAKSİT tarafından DÜ Akçakoca Yerleşkesi Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesinde düzenlenen ‘Afet ve Acil Durum Yönetimi’ konferansı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Saat 14.00’te Fakültenin Konferans salonunda başlayan etkinliğe Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası ve Üniversite Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Nazım Pazvant , Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın eşi Nursen Yanmaz, , Meteoroloji Müdürü Ezher Zengin, DÜ Rektör yardımcısı ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü , öğretim üyeleri , vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunun yapılması ve istiklal marşının okunmasının ardından bir hoşgeldiniz konuşması yapan Fakülte dekanı Prof. Dr.M. Akif Öncü önemli bir konuyu seçen öğrencilerini kutlayarak katılımcılara gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.

Öncü’nün konuşmasının ardından Akçakocabey Siyasal Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyasal Topluluğu (DÜAKSİT) Başkanı Buse Kaya yaptığı konuşmada Deprem ve sel felaketiyle karşı karşıya kalan İlimizde bu olguya dikkat çekmeyi bu konuda kendisinin ve arkadaşlarının görev ve sorumluluk alması gerektiği bilinciyle hareket ettiklerini belirterek “ Böylesine ciddi bir konuya dikkat çekmek olası afetlere karşı algı oluşturmak yaşanan ve yaşanabileceklere karşı neler yapmamamazı ve yapmamızı değerlendirmek adına düzenlediğimiz konferansımıza katılımınızdan dolayı sizlere ve sunumları ile bize çok şey vereceklerine inandığım AFAD ekibine teşekkür ediyorum “ dedi.

 

ATSO ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, kendisinin de ev sahibi olduğuna dikkat çektiği Akçakocabey Fakültesinin kuruluşunun her aşamasında emeği olduğunu halen dernek başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek başladığı konuşmasında “ Bu nedenle kendimi bir ev sahibi olarak görüyor ve sizlere hoşgeldiniz diyorum. Konusu nedeniyle bu etkinliği çok önemsiyorum. Bu tür çalışmaları hep destekledim ve desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Emeği geçenleri kutluyorum “ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Konferansın ana konuşmacısı Düzce AFAD Şube Başkanı Zeki Gürsoy , Özgür Akyıldız ile birlikte afetler ve acil durum yönetimi ile çok detaylı , çarpıcı görüntüler ve videolar eşliğinde bireylerin ve ailelerin ne yapmaları ve neleri bilmeleri gereken hususlarla ilgili bir sunum yaptı.


Slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda 18 temmuz felaketini ince detaylarına varana kadar yağmurun başladığı ve uyarıların yapıldığı saatlerden gece yarısı gelen ilk ihbarlardan itibaren görsel destekli anlattı.
Konferans sonunda konuşmacı Zeki Gürsoy ve Özgür Akyıldız’a çiçek ve plakettakdim edildi.







ETİKETLER: