akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5933
EURO
35,0082
ALTIN
2.450,52
BIST
9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

VALİ DAĞLI “EDEBİYAT SOKAĞI”INI ZİYARET ETTİ

VALİ DAĞLI “EDEBİYAT SOKAĞI”INI ZİYARET ETTİ
26.12.2019 17:07
923
A+
A-

 

Akçakoca Emine Sevil Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Kaymakam Yasin Öztürk’ün eşi , Selma Öztürk tarafından hazırlanan , bir süre önce geniş katılımlı bir törenle açılışı yapılan okul salonunda düzenlenen  ve büyük ilgi gören beğeni toplayan “Edebiyat Sokağı” bugün Düzce Valisi Zülkif Dağlı tarafından ziyaret edildi.

Eşi ile birlikte okula gelen Vali Dağlı’yı Kaymakam Yasin Öztürk , İlçe Jandarma Komutanı , Emniyet Müdürü. Milli Eğitim Şube Müdürü, Belediye Başkanı Eşi Nursen Yanmaz , okul müdürü ile öğretmenler, Aile Birliği Üyeleri ve öğrenciler karşıladılar.

Okulun giriş katından itibaren başlayan edebiyatın tüm değerlerini yansıtan Edebiyat Sokağı ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunan projenin mimarı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Selma Öztürk , çalışmayı öğretmen arkadaşları ve öğrenciler ile beraber hazırladıklarını belirtti.

 

“Edebiyat Sokağı”ında yer alan çalışmaları ilgi ile izleyen Vali Dağlı ve Eşine Selma Öztürk tarafından   çalışmalar ile ilgili detaylı sunumlar yapıldı.

Edebiyatçılar ve kullanılan aksesuarlar ve etnoğrafik değerlerle yakından alan ve edebiyat köşesindeki tüm malzemeleri inceleyen

Vali Dağlı, gazetemize yaptığı açıklamada,Emeğği geçen başta Okul Müdürü ve Edebiyat öğretmenine teşekkür ederek ; “

Edebiyatımıza ayna tutan büyük emek sarfedilerek harcanmış olan bu sokağı milli kültürümüzü yansıtması bakımından çok önemli bir çalışma olarak görüyorum. Okulumuzun girişinden itibaren birlikte gezdiğimiz Edebiyat sokağında yapılan çalışmaları gördük. Şairlerimizin, yazarlarımızın eski hattatlarımızın eserlerini, karikatür ile resim çalışmalarının gördük. Sokağın sonuna geldiğimizde de tamamen etnografik malzemeler ile donatılmış bir köşe bulunmakta. Çok güzel bir çalışma olmuş. Hocalarımızın , okul müdürümüzün, yine buradaki Döngelli imamımızın hem resimlerde hem diğer sanat ürünlerinde büyük emeği var. Güzel bir çalışma olmuş. Tebrik ediyorum” dedi.

Okullarda böyle güzel bölümlerin olmasının önemli olduğunu belirten Dağlı, “ Temennimiz okullarımız böyle canlı yaşayan köşeye, bölümlere, mekanlara dönüşmesi, tarihimi belirten kültürümüzü belirten milli ve manevi değerlerimizi, sergileyen çalışmaları görmektir. Bu konuda Kaymakamımızın Milli Eğitimimizin önemli destek verdiklerini biliyorum.

.” dedi.

 







ETİKETLER: