akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5450
EURO
34,9384
ALTIN
2.445,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HIZLI TRENDE HIZLI GELİŞMELER ; PROJE CUMHURBAŞKANINA SUNULDU, KEŞİR BAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜ

HIZLI TRENDE HIZLI GELİŞMELER ;    PROJE CUMHURBAŞKANINA SUNULDU, KEŞİR BAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜ
24.12.2019 07:20
348
A+
A-

 

Ankara – İstanbul Arasını 2 Saate İndirecek Olan Yüksek Hızlı Tren Projesi İçin Başlatılan Kampanya Çığ Gibi Büyüyor. Bolu Düzce Ve Sakarya İllerinin Yöneticileri Kenetlenmeye Başladı

Yüksek Hızlı Tren Projesinin Düzce’den de geçmesi için başlatılan çalışmalar yaygınlaşarak sürüyor. Konu ile ilgili olarak Milletvekili Ayşe Keşir Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunarak üst düzey bir görüşme sağladı.

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın önderliğinde başlatılan daha sonra Düzce Kent Konseyi Başkanı Ali Dilber’in de destek verdiği, Yüksek Hızlı Tren Düzce’den geçmesine destek için kurulan Whatsapp grubu ile Bölgedeki bir çok siyasetçi Belediye Başkanı ve sivil toplum kuruluşu önderlerinin   bir araya getirildiği platform Japon bilim adamının da katıldığı geniş bir toplantı düzenledi.

Toplantıda Düzce Milletvekili Ayşe Keşir grup üyelerine bir açıklama yaptı. Keşir’in açıklaması ise grupta alkışlarla karşılandı. Milletvekili Ayşe Keşir, yoğun bir meclis çalışma dönemi geçirdiklerini bu nedenle yazışmaların tamamına şimdi bakabildiğini vurguladığı açıklamada; “Ulaştırma Bakan yardımcımızı ziyaret ederek Düzce üzerine bir toplantı yaptım. Akabinde Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar Hoca ve ekibine randevu aldım. Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapılardan sorumlu Genel Müdürü, Ulaştırma Bakanlığı Proje Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanlığı uzmanları ile bir toplantı gerçekleştirdik. Amacımız Uzman ekip ile Düzce ekibini bir masada buluşturmak idi. Uzman Ekip, Ulaştırma Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği tüm büyük projelerini çalışan ve onaylayan ekip. Lütfen bunu göz ardı etmemeliyiz. Siyasetin talebi de ayrıca önemli elbette. Bizde talebimizi açık ve net bir şekilde ilettik. Ulaştırma Bakanlığı uzmanları şu anda bunun için çalışıyorlar. Güzergah ön çalışmasını yapıyorlar. Bu çalışma ümit verici bir şekilde sonuçlanırsa Düzce’de bölgede fizibilite çalışmalarına başlanacak. Konunun uzmanlar nezdinde mutfakta olgunlaşması çok önemliydi. Bunu gerçekleştirdik. Süreci en iyi şekilde takip edeceğimizi bilmenizi istiyoruz. Bakanlık rakamları tam olarak çalışıp görecek. Biz dedik diye yapılıyor zaten bu çalışma. Süreci takip edip göreceğiz’ şeklinde konuştu.

 

 

REKTÖR ÇAKAR PROJEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNDU

 

 

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Nigar Çakar’ın girişimiyle de Düzce’nin hızlı tren hayalinde önemli bir eşik atlandı.

İstanbul’da düzenlenen bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, uzun yıllardır büyük bir titizlikle yüksek hızlı trenin Düzce güzergahından geçmesi için Japon akademisyenlerden görüş alarak çalışmalar yürüten Dekan Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın hazırladığı raporu, birebir görüşmede Erdoğan’a sundu.

Düzce’nin yüksek hızlı tren umutlarını yeniden yeşerten gelişme…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Düzce’yi de kapsayan güzergaha yeşil ışık yakmasından sonra hızlanan çalışmalar bugün devletin zirvesine sunulan raporla taçlandı.

İstanbul’da düzenlenen bir programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, hızlı trenin Düzce’den geçmesinin daha verimli olacağını içeren raporu Erdoğan’a sundu.

Program sonrası Erdoğan ile özel bir görüşme yapan ve bu fırsatı değerlendiren Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar’ın, hızlı tren konusunda uzman Japon akademisyenlerin görüş ve çalışmaları ile desteklenen raporunu Erdoğan’a vererek, Düzce’nin bu projeyi yıllardır beklediğini aktardı.

Rektör Çakar’ı dikkatle dinleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, raporu inceleyeceğini ve ilgili bakanlıkla istişarelerde bulunacağını bildirdi.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda aynı raporu sunmaya hazırlanan Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’in de yine konuyu Erdoğan ile bire-bir görüşeceği öğrenildi. Bu önemli hamle ile Düzce hızlı tren projesine çok yaklaşmış oldu.