akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3864
EURO
34,7842
ALTIN
2.409,72
BIST
10.097,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

“AŞI OL HASTA OLMA”

Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile tüm okullarda başlatılan öğrenci koruyucu aşılama kampanyası sona erdi.

“AŞI OL HASTA OLMA”
02.12.2019 16:40
401
A+
A-

Akçakoca İlçe Sağlık müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile tüm okullarda başlatılan öğrenci koruyucu aşılama kampanyası sona erdi.

 

İlçe Sağlık müdürlüğü ekiplerinin tüm okullarda sürdürdüğü  hasta olma aşı ol kampanyası bugün yapılan Mustafa Açıkalın Ortaokulu öğrencilerinin aşılanması ile sona erdi.

 

 

 İl genelinde kampanyayı tamamlayan ilk ilçe olan Akçakoca İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri Okulda hazırladıkları bir odada, sırasıyla tüm  öğrencilere aşılarını yaptılar.

Etkinliğe katılan ve çekinen korkan çocukları teskin etmede başarılı bir performans gösteren  çalışmalara yardımcı olan  İlçe Sağlık Müdürü Doktor Numan Çabuk, ilçe genelinde yapılan etkinlik ile ilgili bilgilendirmede

”Aşılar çocuk ve erişkin sağlığını korumada, bulaşıcı hastalıkları önlemede maliyet ve güvenilirlik açısından en etkili yöntemdir. Aşı, temel olarak patojen organizmaların(virüslerin) zayıflatılmış ya da ölü bir şekilde vücuda verilmesidir. Bu şekilde vücudumuzdaki immün sistemin aktif hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Bağışıklama hizmetlerinin temel hedefi aşı ile korunulabilir hastalıkların çocuk ve bebeklerde ortaya çıkmasını engellemek, enfeksiyonlara bağlı hastalık ve ölümü azaltmaktır.

Bu hizmetin temel hedefi aşısız çocuk bırakmamaktır. Devlet politikası haline getirilen aşılama çalışmaları sayesinde 2015 yılında aşılanma hızımız %97’ye ulaşmıştır. Okul aşıları bebeklik aşılarının devamı olarak yapılmaktadır. Bu bağlamda bebeklik aşıları kadar önemlidir. 2019-2020 eğitim öğretim yılının aşı programı bugün itibariyle Akçakoca ilçemizde bitirmiş bulunmaktayız. Aşı esnasında okulda bulunmayanlar aşılarını Aile Hekimliği Birimlerinde yaptırabilirler.” dedi.

 







ETİKETLER: