akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ÇEVRECİLER BETON SANTRALİNİN YAPIMININ DURDURULMASI İÇİN EYLEM YAPTI

Bir Süre Önce Doğancılar Köyü mevkinde yapımına başlanan beton santralinin çevre tahribatına yol açacağı gerekçesiyle bir araya gelen çevreciler, Hükümet Konağı önünde bir basın açıklaması yaparak konuyu yargıya taşıdılar.

ÇEVRECİLER BETON SANTRALİNİN YAPIMININ DURDURULMASI İÇİN EYLEM YAPTI
02.10.2019 16:15
493
A+
A-

Bir Süre Önce Doğancılar Köyü mevkinde yapımına başlanan beton santralinin çevre tahribatına yol açacağı gerekçesiyle bir araya gelen çevreciler, Hükümet Konağı önünde bir basın açıklaması yaparak konuyu yargıya taşıdılar.

Saat 15 00 da Akçakoca Hükümet Meydanında ki Atatürk anıtı önünde yapılan basın açıklamasına CHP ve İYİ Parti destek verirken Akçakoca Çuhalı ve Çevresi Turizm Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği yanısıra bazı STK temsilcileri katıldı.

Santral yapımının engellenmesi için hukuki süreç başlatılacağını belirten ve şikayette bulunan mükellefleri adına yazılı bir basın açıklaması yapan İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Avukat Behçet Alkan Lokum, “Bugün burada ilçemizin Doğancılar Köyü’nde yapımına başlanan beton santrali konusunda hukuki süreci başlatmak için bulunmaktayız. Yakın zamanda ilçemizde oluşan sel felaketinin acılarını hala yaşamaktayız. Doğa ile savaşmanın sonuçlarını hepimiz gördük ve görmeye devam ediyoruz. Dere yatağını doldurmak sureti ile yapılan bu santralin gelecekte oluşacak afetlerde ne denli büyük hasarlara yol açacağı ortadadır.

 

Akçakoca’nın turizm, üniversite ve tarım bölgesi olan bu hat üzerinde yapılmak istenen sanayileşmenin hem doğaya hem turizme hem de tarıma büyük hasarlar vereceği kanaatindeyiz.

Beton santralinin yapılacağı yolun üniversitemize giden yol olması bu yolun öğrenci servisleri tarafından kullanılması ve en önemlisi bu yolun öğrencilerin yürüyüş ve bisiklet güzergahı olması, yolun darlığı da göz önüne alındığında yolu kullanacak olan taş kamyonu beton mikseri gibi araçların sebep olabileceği bir kazanın vebalini kimse ödeyemez.

Ayrıca ilçemiz en önemli turizm merkezi olan şehrimize gelen tur otobüsleri, bisikletçiler, motorcular ve tatilcilerin uğrak yeri Fakıllı Mağarası bu hat üzerinde bulunmaktadır.

Ağır tonajlı kamyonların yolda yaratacağı bozulma ve trafik sıkışıklığı turizm açısından geri dönülmez zararlara yol açacaktır. Dere yatağında bulunan bu santralin deremize ve çevresini kirletmesi kaçınılmazdır. Dolayısıyla derede oluşacak kirlilik denizimize de sirayet edecektir. Deremizde bulunan nesli tükenmekte olan su samuru, kaplumbağa ve balık çeşitlerinin yok olmaması için bu yapılaşmanın derhal durdurulması gerekmektedir.

Bütün bu nedenlerle bu santralin inşaatının durdurulması ve ruhsatının iptali için bugün itibari ile hukuki süreci başlatıyoruz. Bundan sonra söz yüce Türk adaletinindir “ ifadesine yer verdi.

Ve dilekçeyi vermek için adliyeye gitti.

 







ETİKETLER: