akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2708
EURO
34,7550
ALTIN
2.412,33
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Sağlıklı Yaşam Durağı Açılışı Yapıldı

24 Eylül’de tüm dünyada kutlanan Dünya Kalp Günü münasebetiyle, kalbin ritmini artırmak ve kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla Akçakoca’da bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sağlıklı Yaşam Durağı Açılışı Yapıldı
25.09.2019 04:05
489
A+
A-

24 Eylül’de tüm dünyada kutlanan Dünya Kalp Günü münasebetiyle, kalbin ritmini artırmak ve kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla Akçakoca’da bir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşün ardından ilçe merkezindeki bir otobüs durağının donatıldığı ”Sağlıklı Yaşam Durağının” açılışı yapıldı.

Çuhallı çarşısında başlayan yürüyüşe Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye aşkan Yardımcısı Hakan Öztaş Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk, Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimliği yetkilileri ve sağlık çalışanları ile Akçakoca Anadolu Lisesi (AKAL), Nene Hatun Kız Meslek Lisesi ve Gönül Yavuz İlkokulu’ndan idareci ve öğretmenler ile bazı daire müdürleri  katıldı.

Saat 14.00’te Çuhallı çarşısında başlayan yürüyüşe Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı    Hakan Öztaş , Düzce İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz, Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk, Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu, Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimliği yetkilileri ve sağlık çalışanları ile Akçakoca Anadolu Lisesi (AKAL), Nene Hatun Kız Meslek Lisesi ve Gönül Yavuz İlkokulu’ndan idareci ve öğretmenler ile daire müdürleri katıldı

İki çarşı arasında gerçekleşen yürüyüş Sağlıklı Yaşam Durağı’nda son buldu.

 

Akçakoca’da bir ilk olan Sağlıklı Yaşam Durağının açılışında konuşan Kaymakam Yasin Öztürk, Dünya Kalp Günü münasebetiyle bir farkındalık yaratmak amacıyla İl ve İlçe Sağlık müdürlüklerimiz ve belediye başkanlığımız işbirliği ile iki örnek Sağlıklı Yaşam Durağı yapılması kararı aldıklarını belirterek “Sağlık Bakanlığı’mızın halk sağlığına yönelik değişik programlarınıı vatandaşlarımıza daha iyi lanse edebilmek, duyurabilmek amacıyla böyle bir girişimde bulunduk. İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu tür etkinliklerin değişik bakanlıklarımız nezdinde de çoğaltılarak farklılaştırılması üzerinde duracağız. Ben tekrar emeği geçenlere, durağın giydirilmesini sağlayan reklam ajansı sahibi Ahmet Beye teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.”dedi.

Dünya Kalp Günü dolayısıyla ilgili müdürlüklerin organize ettiği sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz “ Kaymakamlık ve Belediyenin katkıları ile oluşturduğumuz sağlıkta farkındalık yaratmayı amaçladığımız Sağlıklı Yaşam Durağının açılışını gerçekleştirdik. Açılışını Dünya Kalp Günü nedeniyle yaptığımız yürüyüşle bütünleştirdik. bir farkındalık oluşturalım istedik. İnsanlarımız öncelikle sağlıklı yaşama önem versinler, kronik hastalıklardan uzak dursunlar, sağlıklı yaşasınlar, sağlıklı beslensinler. Sağlığın kıymetini hasta olmadan önce anlasınlar istediğimiz için böyle bir organizasyon yaptık. Tüm organizasyona katılan hem müdürlüklerimiz, hem Kaymakamlık ve belediyemize teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı hayatlar diliyorum.”

 

Etkinlik ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk

“Dünyada ve ülkemizde yaşamı tehdit eden sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan “Kalp ve Damar Hastalıkları”na dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı sağlamak amacıyla her yıl 29 Eylül “Dünya Kalp Günü” olarak kutlanmaktadır.
Ülkemizde 2013 yılında ölen her 5 kişiden ikisinin kalp-damar hastalığına bağlı nedenlerden öldüğü görülmektedir. Sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı gibi risk faktörleri koroner kalp hastalıklarını tetikliyor. Sağlıksız beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite etkisiyle bireylerde kan basıncında yükselme, kan şekeri yüksekliği, kan lipidlerinde yükselme, fazla kilo veya obezite görülüyor.

Bugün Kalp Damar Hastalıklarına dikkat çekmek, bu hastalıkların sebepleri arasında yer alan hareketsiz yaşam etkenini ortadan kaldırmak amacıyla bir başlangıç yapmak için yürüyoruz. Ayrıca Kalp Damar Hastalıkları gibi diğer hastalıkların da önlenmesinde büyük önem arz eden Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin önemini vurgulamak, bu konuda yürütülen çalışmaları daha görünür kılarak daha fazla kişinin bu hizmetlerden faydalanmasını sağlamak amacıyla “Sağlıklı Yaşam Durağı’nın” açılışını yaptık.” Dedi.

 

 

 

 

 







ETİKETLER: