akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5533
EURO
34,9624
ALTIN
2.450,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

STK’LAR ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI, SİYASİLER SIRA SİZDE

STK’LAR ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI, SİYASİLER SIRA SİZDE
15.09.2019 08:37
456
A+
A-

 

Yaşadığı sel felaketi sonrasında Ekonomisi adeta dibe vuran Akçakoca’nın esnafına devlet desteği sağlanması için yoğun bir çaba gösteren ATSO ve Esnaf Odası başkanlığı KOSGEB in faizsiz kredisinden tüm üyelerinin yararlanması için gerekli müracaatlarını Düzce Valiliğine sundu.

Akçakoca’ya gelerek Akçakoca Kaymakamlığında Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz, Belediye Başkanı Okan Yanmaz  ile STK Başkanlarının katıldığı ve oldukça  tartışmalı geçtiği öğrenilen , Akçakoca  heyetinin kredinin tüm Akçakoca esnafını kapsaması gerektiğini ısrarla istemesine rağmen toplantı sonrasında KOSGEB Başkanının sadece selden zarar görenlere KOSGEB ‘in  100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceği açıklaması ile Akçakoca esnafı hayal kırıklığına uğramıştı.

Ancak , Akçakoca’nın bu felaket sonrasında her sektörde büyük bir çöküş yaşandığını müşahade eden ve sorunun çözümü için girişimlerini sürdüren Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Nazım Pazvant ile Esnaf Sanatkarlar odası Başkanı Nedim İşgören siyasilerle yaptıkları istişareler sonucunda KOSGEB in faizsiz kredisinden yararlanmak, sigorta ve prim borçlarının ertelenmesine yönelik hazırladıkları listeyi Valiliğin onayına sundular.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Bozkurt Akçakoca da yaptığı açıklama sonrasında bir soru üzerine “ Faizsiz krediden yardım alacakların yer aldığı mülki amir onaylı listenin bize ulaşması halinde biz gereğini yaparız.” Demişti.

Esnafın sorunlarını ve mağduriyetlerini en iyi bilen STK lar bu listeyi hazırlayıp Valilik makamına sundular ve üzerlerine düşeni yaptılar.

Vali Zülkif Dağlı’nın beklentilerini olumlu bulacağını  umut eden, STK Başkanları ve büyük bir sıkıntı çeken iş dünyası siyasilerin bu konuda yapılması gereken girişimlerde bulunmasını  duyarsız kalmamaları istiyor.







ETİKETLER: