akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MUHTARLIK VE KÖY KONAĞI BİNASINI EĞİTİM YUVASINA ÇEVİRDİ

MUHTARLIK VE KÖY KONAĞI BİNASINI EĞİTİM YUVASINA ÇEVİRDİ
31.07.2019 06:26
694
A+
A-

Akçakoca Döngelli Köyü muhtarı Ali Özer , Koy Konağı ve muhtarlık binası olarak hizmet veren binada kurduğu kütüphane ile , çocukların eğitimine katkı verme yanında okumaya teşvik bağlamında büyük bir hizmeti hayata geçiriyor.

İlçe merkezine 7 km kadar uzaklıkta ve ulaşım bakımından hiçbir sorunu olmayan Döngelli Köyü bölgede eşine az rastlanır bir kütüphaneye sahip oluyor.

31 Mart Seçimlerinde Köyün Muhtarlığına seçilen bir önceki dönemde birlikte çalıştığı ve başarılı hizmetlere imza attığı bilinen 31 Martta Belediye Meclis Üyeliğine seçilen eski Muhtar Şenol Yazgan’dan görevi devralır almaz kolları sıvayan Yeni Muhtar Ali Özer eğitim ilk okuldan üniversiteye kadar öğrencilerin eğitim ve öğretimine katkı vermek ve her yaştan vatandaşın kitap okumasını sağlamak, teşvik etmek için muhtarlık binasına kütüphane kurma fikrini hayata geçirdi.

Muhtar Özer başlattığı ve Akçakoca’da bir ilk olan projesi ile ilgili yaptığı bilgilendirmede “ Bu fikir bir önceki Muhtarımız Şenol Yazgan döneminde gündemimizde idi. Hayata geçirmek için göreve gelir gelmez çalışmalara başladık. Şehidimiz Güven Keskin’in adının verilmesini kararlaştırdık ve nerelerden yardım alabileceğimizi araştırırken “Şehit Kütüphaneleri “ kurumu ile temas kurduk. Onlardan aldığımız kuruluş desteği ile işe başladık. Birçok kurum ve kişden yardım desteği gelirken İş Bankası bize 750 kitap bağışında bulundu. Şu anda kütüphanemizde ders takviyesi kitapları yanında sosyal, kültürel ve tarihi bir çok eser yer almakta “ dedi.

Amaçlarının burayı bir eğitim yuvasına çevirmek olduğunu belirten Muhtar Ali Özer “ İç mekanda yapacağımız bir tadilatla kütüphanemizi daha etkin hizmet verecek konuma getireceğiz. Daha çok eser, Bilgisayarlar ve internet temini önceliğimiz. Her kurumdan destek bekliyoruz.İnsanımız daha çok okumasına, öğrencilerimizin daha fazla kaynağa erişmesine katkıda bulunduğumuz

böyle bir işin altında imza attığımız için mutluluk duyuyoruz.. Çocukları içeride ders çalışırken, kitap okurken görmek bizim için büyük mutluluk olacak “dedi.

ŞEHİT GÜVEN KESKİN KÜTÜPHANESİ

Bilgilendirmesini , eksiklerinin tamamlanması sonrasında sade bir törenle açılışını gerçekleştirecekleri kütüphanelerinin adının “Şehit Güven Keskin Kütüphanesi “olacağını vurgulayan ,

Köye kütüphanenin kurulmasına öncülük herkese teşekkür ederek sürdüren Özer sözlerini “ :
Bu kıvılcım inşallah daha da büyüyecek. Kitap sayımız binleri aşacak . Çocuk kitaplarından tutun, hikaye, roman, araştırma, tarih gibi hemen hemen her türden kitap yer alacak. Burada tüm öğrencilerimiz hem de tüm Akçakoca halkımız faydalanabileceği türden kitaplarımız mevcut. Bu kitapların gün geçtikçe çoğalmasını temenni ediyorum, En büyük arzumuz gönüllü öğretmenler bularak bunların aracılığıyla ücretsiz destek kursları açabilmek. Bunu sağlamak.. Biz sadece küçük bir kıvılcım başlattık. Devamı da gelecektir inşallah”  diyerek tamamladı.







ETİKETLER: