akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3654
EURO
34,7356
ALTIN
2.393,62
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

TMO FINDIK ALIM TARİHİNİ AÇIKLADI

TMO FINDIK ALIM TARİHİNİ AÇIKLADI
29.07.2019 07:15
750
A+
A-

TMO FINDIK ALIM TARİHİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın taban fiyatı ve TMO tarafından fındık destek alımı yapacağı açıklamanın ardından

Gözlerin çevrildiği TMO’dan açıklama geldi.

Üreticilerin aklını kurcalayan ve geç başlaması halinde Tüccarın insafına kalınacağı endişesi dün TMO tarafından alımların başlanacağı tarih ile ilgili açıklaması ile son buldu.

TMO tarafından yapılan açıklamada:

“Kurumumuzun iştigal alanına giren ve Karadeniz Bölgemizin başlıca gelir kaynaklarından olan fındığın alım fiyatları, fındık hasadının başlamasına sayılı günler kala Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.
Kurumumuza hasat dönemi başlamadan fındık alımı için görev verme kararı aldıklarını söyleyen Erdoğan; “Yüzde 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındık içi taban fiyatı 17 TL, levant kaliteli kabuklu fındık için taban fiyat 16,50 TL olarak belirlendi. Buna kilogram başına yaklaşık 2 TL olan mazot ve gübre desteği ile alan bazlı destek de eklenecek. Böylece fiyatlar 19 TL ve 18,50 TL seviyesine gelecek.” dedi.

Alımlara Kurban bayramı sonunda başlanılması planlanırken üreticilerimiz randevularını; “http://www.tmo.gov.tr“ ve “http://randevu.tmo.gov.tr” adreslerinden ya da TMO işyerlerine müracaat ederek alabileceklerdir.

Ayrıca üreticilerimiz fındık alımları konusunda her türlü bilgi ve sorunlarını 0312 416 34 10 (8 hat) numaralı telefona iletebilecektir. TMO tarafından yapılacak olan 2019 yılı fındık alımı başta Karadenizli üreticilerimiz olmak üzere; tüm milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.”
şeklinde ifade edildi.

Bu açıklamadan,  net olarak ifade edilmemiş olmasına karşın alımların göre 16.08.2019 tarihinden itibaren başlayacağı anlaşılmakta olup randevuların alım tarihi başlangıç tarihi belirtilmemiş olması 29 Temmuz itibari ile randevu alımına başlanacağı beklenmektedir.







ETİKETLER: