akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, İKİ VEKİLLE AFET BÖLGELERİNDE

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI, İKİ VEKİLLE AFET BÖLGELERİNDE
21.07.2019 20:22
524
A+
A-

İYİ PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İKİ VEKİLLE AFET BÖLGELERİNDE İNCELEMEDE BULUNDU

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizel, Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu ile Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır Düze İl Başkanı Özay Er ile birlikte Akçakoca’ya gelerek selden zarar gören köyleri ve Merkezdeki işletmelerde incelemelerde bulundular.

 

 

İYİ Parti İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum, İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı, il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı felaketin en ağır blançosunu yaşayan Esmahanım Uğurlu köylerinde vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunup afetzedeler için düzenledikleri bağış kampanyaları neticesinde toplanan çeşitli malzemeleri, afet bölgesindeki ihtiyaçlı alilere dağıttılar. Daha sonra Akçakoca’ya geçen heyet Değirmen ağzı parkı, parla, dutdibinde incelemelerde bulunup felaketin verdiği zararı çıplak gözle gören Vekiller vatandaşlarla ve işletme sahipleri ile görüş alışverişinde bulundular .

Buradan İYİ Parti ilçe merkezine geçen heyet bir süre partililerle sohbet ettikten sonra İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Yavuz Temizel basın açıklamasında bulundu

.

“Rabbim böyle bir afeti bizlere bir daha yaşatmasın” temennisiyle açıklamasına başlayan Temizel, “Bu bir doğal afet, bunu engelleyebilecek teknolojiye sahip değiliz. Bu tür doğal afetlerin öncesi ve sonrası var.

Öncesi ile ilgili çıkartılması gerekilen bazı dersler vardı biz bunu geçtik. Asıl önemli olan devletin bu saatten sonra yapması gerekenlerdir. “ dedi.

 

 

Konuşmasının devamında Akçakoca’nın acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini vurgulayan Temizel; “Buradan ayrıldığımızda ilk işimiz genel başkanımızla istişare yaparak mecliste acil oturum yapılmasını sağlayıp, buranın afet bölgesi olması için çalışmalar yapmak olaak. İnşallah iktidar kanadı da bu meseleye sadece ekonomik boyutu ile değil, sosyo-kültürel boyutu ile bakar ve ivedilikle bu mesele çözülür.” Dedi.

 

Basın mensuplarının “Meclis’in tatilde olması nedeniyle bu kanunun çıkma olasılığını nedir” sorusunu yanıtlayan Temizel, “Meclis tatilde olabilir. Gruplar çalışıyor. Tüm siyasi partilerin grupları birlikte hareket ederse bu mesele kısa sürede halledilir” diyerek yanıtladı.







ETİKETLER: