akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3620
EURO
34,6628
ALTIN
2.391,58
BIST
10.197,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

Vekil Yılmaz TBMM’de Selzedeler İçin Hükumetten Yardım İstedi

MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz Akçakoca ve Cumayeri’nde yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgede zarara uğrayan vatandaşın zararlarının tanzimi için söz alarak hükümetten destek istedi.

Vekil Yılmaz TBMM’de Selzedeler İçin Hükumetten Yardım İstedi
18.07.2019 15:51
660
A+
A-

‘’Maalesef, defalarca kez uyarmamıza rağmen Düzce ilimizin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde çok büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldık.

Özellikle Akçakoca ilçemizin merkezindeki Çivi Deresi taştı, Merkez Cami yanında yüzlerce aracımız suya kapıldı ve denize gitti. Bunun yanında, Esmahanım, Dilaver, Davutağa ve Uğurlu köyleri tamamen su altında kaldı. Cumayeri’nde Harmankaya, Çelikdere, Esentepe, Kızılüzüm köylerine hâlâ ulaşım sağlanamıyor. Grup yolları heyelan nedeniyle uçtu. Allah devletimize zeval vermesin, helikopterle de mahsur kalanların kurtarılması için mücadele devam ediyor ancak yollar uçtuğu için ve makinelerimiz yetersiz olduğu için, maalesef, birçok vatandaşımıza hâlâ ulaşmaya çalışıyoruz. Bu arada, 100’den fazla hayvanın telef olduğu bilgisi bize de geldi. Saat gece 2 buçuktan beri ben telefonla görüşüyorum kendileriyle, durum bayağı bir kötü. Bir an önce afet bölgesi ilan edilmesi lazım. Bu konuda, özellikle Akçakoca ve Cumayeri’nde Hükûmetimizin gerekli çalışmayı yapacağı kanaatindeyim.’’

TBMM Genel Kurulu’nda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay beyden AFET BÖLGEMİZ acil destek istedik.

‘’KOSGEB’den özellikle afet yardım kredisinin tahsis edilmesini istiyoruz.’’

‘’50’nin üstünde araç zarar görmüştür.” ”50 milyon TL’nin üstünde hasar olduğu tahmin edilmektedir, Akçakoca merkezde yollar hariç’’ ‘’Bunun içinde pozitif ayrımcılık bekliyoruz. ‘’ dedi.







ETİKETLER: