akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3665
EURO
34,7945
ALTIN
2.394,36
BIST
10.255,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Mahmuzlamanın1. Etabının Başlaması Konusunda BAŞKAN YEMENİCİ VE ATSO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Mahmuzlamanın1. Etabının Başlaması Konusunda BAŞKAN YEMENİCİ  VE ATSO BAŞKANINDAN AÇIKLAMA
01.08.2018 18:11
488
A+
A-

Akçakoca Kıyılarını, falezlerini koruyacak ,kum hareketini sınırlayacak ve deniz sezonunun uzamasını sağlayacak Mahmuz Projesinin kazandırılmasında büyük çaba gösteren iki başkan Yemenici ve Pazvant 1. Etabın başlaması nedeniyle bir açıklmada bulundular.

Şehir dışında olması nedeniyle, Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısına başkanlık yapamayan  Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ,Meclisin  gündem maddelerinden  biri olan mahmuzlarla ilgili bir bilgilendirme açıklamasında;

 

meclis görüşmelerinde sadece 1. etabın ele alındığını vurgulayarak   ”Başlangıçta 1. etap olarak 9 adet yapılacak 2. vve 3. etaplar halinde  devamı gelecek. Bir yıldır Akçakoca kıyılarında 174 noktada çalışma yapılmış olup çalışmalar sonunda en acil olarak da 30  nokta  belirlendi.1. Etap projesi tamamlandıktan sonra diğer etaplar kapsamında başka bölgelere mahmuz yapılması için çalışmanın devam edecek” dedi.

 

 

”Acil olan yerlere öncelik verildi”

İlk etapta mahmuzların yapılacağı noktaların aciliyet taşıyan plajlar olarak tespit edildiğini belirten Yemenici, plaj olarak daha iyi durumda  olan Çuhalının  Plajı 2.etapta ele alınması  ancak dalganın binalara baskı yapmaya  başladığı  Çınar plajının daha acil olması nedeniyle ilk etapta o bölgeye ağırlık verildi” dedi.

 

1. Etap çalışmaları için bakanlıktan ayrılan ödeneğin 15 milyon lira tutarında olduğunu belirten Yemenici, mahmuzlardan birinin yapımını özellikle OSB bölgesine yakın olan Döngelli kıyısına kaydırmak istediklerini belirtti.

”Kadınlar Plajı mahmuzundan vazgeçip Çuhallı’ya kaydırabiliriz”

Mevcut proje ile ilgili ilk etapta bir değişiklik taleplerinin olabileceğini de belirten Yemenici, Kadınlar Plajı açıklarında yapılacak olan mahmuzun Çuhallı yönüne doğru kaydırılabileceğini de sözlerine ekledi.

Yemenici ayrıca bu ayrılan ödeneğin ilk etap çalışması dahilinde bu yıl için ayrılan ödenek olduğunu, bu ödeneğin giderek genişleyeceğini ve mahmuzların yapım ihalesinin de en kısa süre içinde yapılacağını söyledi.

”İş artırımı ile sayısını birkaç tane artırabiliriz”

Son olarak Başkan Yemenici bu işlerde iş artırımının yapılabileceğini, bu anlamda iş yapılmaya başlandıktan sonra bile birkaç tane daha mahmuzun ilave edilebileceğini, böyle bir imkanın da ellerinde olduğunu sözlerine ekledi.

ATSO Başkanı Pazvant: Projenin kendisi  zaten Kadınlar Plajı – Kayabaşı arasını kapsıyor

Halen Aksaray Valisi olan dönemin  Kaymakamı Aykut Pekmez ile birlikte mahmuz projesinin  öncülüğünü yapan ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant kendisine yönelttiğimiz  mahmuzlar konusunda sorularımızı yanıtladı.

Akçakoca kıyılarına yapılacak olan 9 adet mahmuz ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant da bu projeyi ilk başlattıkları zaman Çınar sahillerinin bitmenin eşiğinde olduğunu dikkate aldıklarını, dolayısıyla o bölgeyi düşünerek başlattıklarını söyledi.

Ardından kadınlar plajındaki kayaların kopmakta olduğunun tespit edildiğini belirten Pazvant, projeyi zamanla diğer bölgelere doğru genişlettiklerini söyledi.

Acil olarak Kadınlar Plajı ve Çınar plajı tespit edildi

Yapılan etüt çalışmaları sonucunda 30 civarında bölgenin uygunluk aldığını kaydeden Başkan Pazvant, bu 30 bölge içerisinde en acil plaj olarak kurtarılması gereken yerler, Kadınlar plajı ve Çınar plajı olarak ortaya çıktı.

Başkan Pazvant projenin tamamının kadınlar plajı ile Kayabaşı arası bölgeyi kapsadığını, bu çalışmaların da iki etap halinde tamamlanacağını belirtirken, daha sonrasında ihtiyaç halinde diğer plajlarımıza da mahmuzların yapılması için çalışmalar yapılabileceğini, bunun önünde bir engellerinin olmadığını ifade etti.

 







ETİKETLER: