akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4841
EURO
34,7688
ALTIN
2.413,09
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

ANAYASA HUKUKU PROFESÖRÜ SÜHEYL BATUM AKÇAKOCA’ DA

ANAYASA HUKUKU PROFESÖRÜ SÜHEYL BATUM AKÇAKOCA’ DA
30.03.2018 19:44
480
A+
A-

 

Ünlü Anayasa Profesörü Ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 24 Dönem Eskişehir Milletvekili Olan Ve Gelecek Ay Yapılacak  Seçimlerde Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığına Adaylığı Kuvvetle Muhtemel  Süheyl Batum Ziyaret Ettiği Akçakoca ADD  Yönetiminden Ve Üyelerinden Değişim İçin  Destek İstedi.

Saat 16 45 Akçakoca’da  olacağı bildirilen  ancak trafik yoğunluğu ve uğradığı diğer merkezlerde yaşanan ilgiden ötürü saat 19 00 da gelen Süheyl Batum’u  Dernek yöneticileri ve çok sayıda üye karşıladı.

Referandum çalışmalarında Türkiye Barolar Birliği ile Referandum da halkı bilgilendirmek amacıyla tüm Türkiye’yi dolaşınca siyasi iktidarın baskısı ile üniversitedeki görevine son verilen Batum Piri Reis Cafede ADD lilerle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada  Atatürkçü Düşünce Derneğinin çok daha aktif bir yapıya kavuşturulmasının şart olduğunu vurguladı.

 

Batum kendisi ile birlikte hareket eden yönetim kurulu adayları Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu  Birol Yelekin , Doğu Akdeniz Bölge Sorumlusu Levent Güngör  Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu  Semih Özkök ve  Zühal Özal ile birlikte geldiği Akçakoca ziyaretinde Düzce Barosu Başkanı Azade Ay’da eşlik etti

Ziyarette ilk konuşmayı ev sahibi  Akçakoca Şube Başkanı Müjgan Alas yaptı.

Alas’ın konuklara ve katılımcılara  yönelik kısa hoş geldiniz konuşmasının ardından Batı Karadeniz bölge sorumlusu Semih Özkök konukları tanıttı ve Süheyl Batum’a sözü verdi.

 

Batum, ülkenin içinden geçtiği siyasal süreçlerini bir akademisyen bilgeliği ve akıcı üslubuyla anlatırken konuklar kendisini ilgiyle dinledi.

Atatürkçü’lerin örgütlü olarak hareket etmeleri gerektiğinin önemine vurgu yapan Süheyl Batum

“Birbirinden bağımsız bölük pörçük söz ve tavırlar yerine merkezden yönetilen birleşik eşzamanlı ve programlı bir mücadeleyle parti ayrımı gözetmeksizin Atatürkçü düşünce ışığı altında bir araya gelmemiz kaçınılmazdır. Bu amaçla yola çıktık. Bizler %53 oy potansiyeline sahip olanlar demokratik, laik ve hukukun üstünlüğünü hakim kılan Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin şemsiyesi altında güç birliği içinde hareket etmeliyiz. Yoksa rejimi  bekleyen tehlikenin  boyutunu düşünemiyorum.” Dedi.

 

Batum’un yarım saate yakın yaptı konuşmalar izleyenlerin alkışları ile kesildi.  Dinleyiciler arasında yer alan CHP,İYİ parti ve Vatan Partililere teşekkür eden Batum ADD Şemsiyesi altında parti  görüşü vurgulanmaksızın tüm demokrasi yanlılarının bir araya gelebileceğinin altını çizdi.

Toplantı ADD üyelerinin soruları ve görüşlerini belirtmelerinin ardından sona erdi. Fotoğraf çekiminin ardından Alaplı ve Ereğli toplantılarına katılmak üzere heyet Akçakoca’dan ayrıldı.

 







ETİKETLER: