akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bakan Özlü den yerli otomobille ilgili önemli açıklamalar

Bakan Özlü den yerli otomobille ilgili önemli açıklamalar
25.03.2018 18:04
321
A+
A-

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü CNN TÜRK yayınında Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Yerli otomobil projesiyle ilgili teknik ve mali analizlerin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bakan Özlü, kurulacak şirketin CEO’sunun da Ortak Girişim grubu tarafından çok yakında seçileceğini söyledi.

Özlü, “Küresel çapta başarılı olmuş 3 kişi arasında CEO seçilecek” dedi. Bakan Özlü, yerli otomobilin orta sınıf (C) platformda olacağını ve 5 farklı kasa tipinden oluşacağını belirterek ön görülen yatırım tutarının ise 3 milyar dolar hesaplandığını açıkladı.

Projenin hayata geçirilmesi için alternatifli teşvik ve destek modelleri üzerinde çalışıldığını aktaran Özlü, batarya teknolojilerindeki gelişmelerin hızlı olduğuna işaret ederek bu noktadaki maliyetlerin zaman içinde düşeceğinin öngörüldüğünü söyledi.

Faruk Özlü, şarj istasyonları planlamalarına da geçildiğini aktardı. Bakan Özlü, prototipin 2019’da oluşturulmasında bir sıkıntı görmediklerini belirtti.

Hali hazırda sipariş vermek isteyen çok sayıda yurttaşın olduğunu belirten Bakan Faruk Özlü, kalite ve fiyat bakımından emsallerinden daha iyi bir ürün ortaya koyacaklarını aktardı.

ÖZLÜ CANLI YAYINDA ANTARKTİKA’YA BAĞLANDI

Türkiye 2017 yılından bu yana Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Antarktika’da sürdürdüğü bilimsel çalışmalara devam ediyor.

Hakan Çelik ile CNN Türk’te Hafta Sonu programına konuk olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, canlı yayında Antarktika’da çalışan Türk bilim üssünü telefonla aradı ve araştırmalar konusunda bilgi aldı…

Evlerinden binlerce kilometre uzakta, dondurucu soğuk ve saatte 200 kilometreyle esen rüzgara karşı araştırmalarına devam eden Türk bilim insanları 2017 Şubat ayında başlanan araştırma projesinin ikinci etabı için yeniden görevde.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde gerçekleşen çalışmaların önemini, Bakan Faruk Özlü CNN TÜRK’te açıkladı.