akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5816
EURO
34,8086
ALTIN
2.513,14
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

ÖZEL ÇAĞSU EMEKLEME YARIŞINDA HEYECAN DORUKTAYDI

ÖZEL ÇAĞSU EMEKLEME YARIŞINDA HEYECAN DORUKTAYDI
25.03.2018 17:47
369
A+
A-

Düzce Çağsu Hastanesi Çocuk Hastalıkları Bölümü tarafından Düzce de bir AVM’de emekleme yarışması düzenlendi. Yarışma öncesinde Çocuk Hastalıkları  Uzmanı Doktor Rıfat Can Öztürk tarafından bebeklerin uyumaları konusunda bilgiler anne ve babalara verildi.Yarışmada ise ilginç anlar ortaya çıktı. Bazı bebekler bitişte anne ve babalarını görünce başlangıç noktasına geri döndü bazı bebekler ise diğer bebekleri görünce yarışmayı unuttu.

Anne ve babalar ise bebeklerini bitişe getirtebilmek için bitmiş su şişelerinden ıslak mendil kutularına kadar birçok eşyadan yardım aldı.

Yarışma öncesinde Özel Çağsu Hastanesi hakkında kısa bilginin verildiği programda Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Rıfat Can Öztürk’te Çocuk Gelişimi, Ek Gıda ve Uyku hakkında kısa bilgiler verdi. Ardından anne ve babaların çocuklarıyla ilgili sorularını da cevaplayan Uzman Doktor Öztürk, anne ve babalara tavsiyelerde de bulundu. Ardından toplam 48 bebeğin katıldığı yarışma düzenlendi. Yarışmada ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Bebeklerini başlangıç çizgisine bırakan anne ve babalar bebeklerini bitiş çizgisine getirtebilmek için çok caba harcadılar. Bazı anne ve babalar bebeklerinin yarışmayı bitirmesi için bitmiş su şişelerinden, ıslak mendil ambalajlarından ve balonlardan faydalandılar.

Bitiş çizgisinde bebeklerinin birinci gelmesi için yoğun çaba harcayan anne ve babalar zaman zaman birbirlerini ezdiler. 8 grupta yapılan yarışmanın ardından gruplarında birinci olan bebekler ise birinci olabilmek için yarıştığı emekleme yarışmasında bitiş çizgisine gelen bazı bebekler, anne ve babalarını heyecanlı görünce yarışma alanına geri döndü, bazı bebekler ise yarışmayı unutarak parkurda emekleyen diğer bebeklerin yanlarına gitti.

Bu esnada ise anne ve babalar yarışma parkuruna girdi ve bebeklerini iterek bitiş çizgisine döndürmeye çalıştılar.

Yarışma sonunda emekleme çağındaki bebeklerden Çınar Ege Albayrak birinci,  Hamza Cömert ikinci ve Ali poyraz Çilingir 3, oldu. Dereceye giren bebeklere madalyaları ile Çağsu Hastanesi tarafından ücretsiz muayene hakkı, AVM tarafından da alışveriş çekleri hediye edildi.