akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3393
EURO
34,7863
ALTIN
2.389,22
BIST
10.235,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Düzce’den ROK’a suç duyurusu

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Derin Futbol’ isimli programda Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklara karşı sarfettiği sözler üzerine Düzce CHP İl Saymanı Vildan Çemşit savcılığa başvurarak şikayetçi oldu.

Düzce’den ROK’a suç duyurusu
21.11.2017 15:43
486
A+
A-

CHP Düzce İl Örgütü Saymanı Vildan Cemşit, partisinin il teşkilatı adına, Beyaz TV’deki programında Boşnaklara yönelik skandal sözler sarf eden yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP Düzce İl Teşkilatından yapılan açıklama şöyle;

“Beyaz TV’de yayınlanan ‘Derin Futbol’ isimli programda Rasim Ozan Kütahyalı’nın Boşnaklara karşı ağır hakareti üzerine kendisi de Boşnak kökenli olan CHP Düzce İl Yönetimde ki  İl Saymanımız Sn. Vildan Çemşit konuya ilişkin Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurunda bulunmuştur.”

   İşte Vildan Çemşit’in savcılığa verdiği dilekçe;

DÜZCECUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’ NA

SUÇ DUYURUSUNDA

BULUNAN                              :           VİLDAN ÇEMŞİT

ŞÜPHELİ                                 :           Rasim Ozan KÜTAHYALI

SUÇ TARİHİ                            :           19/11/2017

SUÇ                                        :           Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Hakaret

DAVA KONUSU                     :           Şüpheli hakkında adli soruşturma yürütülmesi ve iddianame düzenlenip kamu davası sonucunda cezalandırılması talebinden ibarettir.

AÇIKLAMALAR

1. Şüpheli Rasim Ozan KÜTAHYALI, 19/11/2017 tarihinde Beyaz TV isimli ulusal yayın yapan kanalda Beyaz Futbol adlı izlenme oranları yüksek bir spor ve magazin programında kendisine program katılımcısı Abdülkerim Durmaz tarafından yapılan bir şaka üzerine canlı yayında “Hoca bir de geldi, KUSTURMALI BOŞNAK SAKSOSU gibi numaralar yaptı, ne o öyle, mahvettin beni ya.” şeklinde Boşnakları alenen aşağılayan ve tahkir eden bir ifade sarf etmiştir.

2. Şüpheli KÜTAHYALI bahse konu ifadesiyle bir kişinin onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmek ve sövmek suretiyle onur, şeref ve saygınlığıma saldırarak hakaret etmiş ve bu şekilde 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 125. maddesinde düzenlenen hakaret suçunu işlemiş bulunmaktadır.
3. Şüpheli KÜTAHYALI aynı fiiliyle 5237 sayılı Kanunun 216. Maddesi 2. fıkrasında düzenlenen “Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suretiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Boşnak kökenli kesimini alenen aşağılayarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlemiştir.

4. İşbu hukuki gerekçelerle; şüpheli Rasim Ozan KÜTAHYALI’nın 5237 sayılı Kanunun, 125/1, 125/2, 125/4, ve 216/2. maddeleri uyarınca cezalandırılması gerekmektedir.

YASAL NEDENLER                             :           TCK, CMK ve sair mevzuat

YASAL DELİLLER                                :           Programın CD ortamındaki videosu (RTÜK’ten Savcılığınızca istenmesi talebim mevcuttur) ve her türlü yasal delil

SONUÇ ve İSTEM                              :           Yukarıda açıklanan nedenlerle, şüpheli hakkında soruşturma yürütülüp kamu davası açılması ve şüphelinin cezalandırılmasını talep ederim.  21/11/2017

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanlığı Adına

İl Saymanı Vildan ÇEMŞİT

 

RTÜK’ten ROK talimatı

Tüm Türkiye’nin tepkisini çeken ROK, Beyaz TV’den kovuldu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu savcıları göreve çağırırken, RTÜK de harekete geçti.

Edinilen bilgiye göre; Beyaz TV’deki program için bir rapor hazırlama talimatı verildi. Hazırlanacak rapor RTÜK’ün Cuma günü yapılacak olağan kurul toplantısına yetiştirilecek. Yapılan incelemeler sonrasında, RTÜK’ün oybirliğiyle ceza kararı çıkarması bekleniyor.