akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4644
EURO
34,8405
ALTIN
2.446,22
BIST
9.911,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Akçakoca Protokolünden 10 Kasım Mesajları

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 79 yıl geçti. Atatürk’ün vefatının 79. Yılı nedeniyle, başta Akçakoca protokolü olmak üzere, sivil toplum örgütü ve siyasiler mesajlar yayımlayarak Atatürk’ü andı.

Akçakoca Protokolünden 10 Kasım Mesajları
09.11.2017 17:22
726
A+
A-

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 79 yıl geçti. Atatürk’ün vefatının 79. Yılı nedeniyle, başta Akçakoca protokolü olmak üzere, sivil toplum örgütü ve siyasiler mesajlar yayımlayarak Atatürk’ü andı.

Kaymakam Öztürk 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde büyük özlem, şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk fikir ve eserleriyle, yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarının çok ötelerinde de çarpan mazlum ve masum kalplerde derin izler bırakan büyük bir devlet adamı, ölümsüz bir liderdir.

Büyük Önder Atatürk’ü andığımız bu günde bizlere düşen görev; O’nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Atatürk’ün işaret ettiği yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışarak, ülkemizi ve milletimizi birlik ve bütünlük içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımaktır. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşları ve vatan uğrunda canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, bizlere emanet ettikleri mirasa sarsılmaz bir azimle sahip çıkacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.”

Başkan Yemenici 10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

   “Hayatını Aziz Milletimize hizmete, Türk Milleti’nin bağımsızlığına, refah ve mutluluğuna adayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 79. yılında, rahmet ve şükranla anıyoruz.
   Türkiye Cumhuriyeti, O’nun gösterdiği, ilim ve fennin aydınlattığı yolda, gelişmesini sürdürmüş; güçlü ekonomisi, dosta güven, düşmana korku veren kahraman ordusu, tarihi ve kültürel değerleriyle dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almıştır. Milletimiz; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’imizin temsil ettiği değerleri her şartta korumak, yüceltmek suretiyle gösterdiği çağdaş muasır medeniyet hedefine ulaşmak için çaba gösterecek, Cumhuriyetimizi yeni eserlerle, üstün başarılarla güçlendirecek, sonsuza kadar yaşatacaktır.
   Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır.
   Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” diye belirtti.
“Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek hepimizin ortak hedefidir”
Ak Parti İlçe Başkanı Akça, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Akça , mesajında şu görüşlere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yıl dönümünde milletçe saygı ve özlemle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği etrafında kenetlenen kahraman milletimiz, kendisine vurulmak istenilen esaret zincirlerini parçalamakla kalmamış, çağdaş bir devletin gereklerine de kavuşmuştur. Kahraman milletimizle birlikte yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile dünya liderleri arasında seçkin bir yer edinmiştir. Bir ülkenin onurunu, haysiyetini koruyarak nasıl bağımsız kalacağını, nasıl çağdaş bir cumhuriyet haline getirilebileceğini tarihe kaydettiren Atatürk, bağımsızlık mücadelesi veren diğer milletlere de yol gösterici olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürmekte, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma konusunda hedeflerine azim ve kararlılıkla yürümektedir. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek hepimizin ortak hedefidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 79. yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

 

“Büyük Önderin Fikirleri Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor”

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Turan Güler ise Atatürk’ü şu sözlerle andı; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 79 yıl geçti. Geçen zamana rağmen, büyük önderin fikirleri yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Her geçen gün kurduğu Cumhuriyetin ve laik, sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Halkımızın demokrasiye ve Cumhuriyete bağlılığı son yıllarda yaşadığımız anti demokratik söylem ve uygulamaları aşacak güçtedir. Türkiye Cumhuriyeti birlik ve beraberlik içerisinde sonsuza dek yaşayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, çağdaş Türkiye’nin simgesi, yüce Atatürk’ün halkımızın gönlündeki yeri hiç bir zaman değişmeyecektir. Halkımız dün Mustafa Kemal ile çıktığı yola, bugün Atatürk’ün ilkeleri ışığında kararlılıkla yürümeye devam edecektir.

Bu duygularla, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Başkomutan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ü aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı, sevgi, rahmet ve şükranla anıyoruz.”

 

“Eserlerine hiçbir kötü ve hain niyet musallat olamayacak”

MHP Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in 10 Kasım mesajında şu ifadeler yer alıyor; “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için şükranla anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hakk’a yürüyüşünün üzerinden 79 uzun yıl geçmiştir. Aramızdan ayrılışının bu yıldönümünde kendisini bir kez daha Fatihalarla ve hayranlıkla yâd ediyoruz. Hayatını milletine adayan, işgal ve emperyalist hevesleri muhataplarının kursaklarında bırakan bu büyük devlet ve siyaset adamını gururla, özlemle ve şükranla bir kez daha hatırlıyoruz.

Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir.

Aziz Atatürk; Türk milletine kendini adamış ve bıraktığı emanetleriyle de muasır medeniyetler aşamasına ulaşılacağını o yıllardan işaret etmiştir. Elbette o’nun eserleri ve öğütleri Türk milleti yaşadığı sürece var olacaktır.

Bugünlerde, bizlere hediye ettiği ve iftiharla sahiplendiğimiz milli değer ve yeminler aşındırılmak, hırpalanmak ve tahrip edilmek isteniyorsa da, bilinsin ki bu nafile çırpınışların neticeye ulaşması asla mümkün olmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını, millet iradesine dayanarak gösterdiği üstün basireti küçültmeye, sulandırmaya ve bu yolla da Cumhuriyet’in temellerini bozmaya yeltenenlere en iyi cevabı yine büyük Türk milleti verecektir. Unutulmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar yaşaması ve egemenliğini muhafaza ederek küresel alanda cazibe ve güç merkezi olması kuruluş yıllarındaki muazzam birliktelik ruhunun tekrar gösterilmesinden ve milletin kendi kaderine hâkim olmasından geçecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi varlığına ve bizlere emanet ettiği muhteşem millet eserlerine hiçbir kötü ve hain niyetin musallat olamayacağı inancımı bir kez daha teyit ederek; ebediyete intikal edişinin 79’ncü yıldönümünde kutlu hatırasını hürmet ve minnet duygularımla anıyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

 

 

Yurdumuzun Kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü Saygı ve Şükranla Anıyoruz

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet N. Pazvant, 10 Kasım mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyetimizin kurucusu, bugünlere geldiğimiz yolda milletimizin rehberi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü aramızdan ayrılışının 79. Yıl dönümünde onu saygıyla ve şükranla anıyoruz

Atatürk, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için ömrünün son gününe kadar çaba sarf etti

“Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukuk üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. Atatürk’ ün genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye cumhuriyeti, kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir ülkesi haline gelmiştir.

Gelecek nesillerinde aynı şuur ve inançla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü ve edebi yete intikal etmiş tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.”

 

 

 

.”

 

 

 

 

 







ETİKETLER: