akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

“KARAOĞLAN” UNUTULMADI!

“KARAOĞLAN” UNUTULMADI!
05.11.2017 11:08
419
A+
A-

Demokratik Sol Parti (DSP) Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, partisinin merhum Genel Başkanı Bülent Ecevit’in şair, gazeteci, tarihçi, düşünür kimliğiyle Türk siyasi tarihinde unutulmayacak isimlerden biri olduğunu bildirdi.

Timur, yazılı açıklamasında DSP Genel Başkanı, Başbakanı, halkın Karaoğlan’ı Bülent Ecevit’in vefatının 11.yıl dönümü olduğunu belirtti.

Ecevit’in siyasette her zaman ihtiyacı hissedilen nezaketin ve zarafetin sembolü olduğunu ifade eden Timur şunları kaydetti: “1970’lerin karanlık günlerinde ortanın solu adı altında Demokratik sol için, adil, özgür bir ülke için büyük bir mücadele verdi. Bağımsız Türkiye idealini yaşattı. Direnen, direnerek büyüyen, bu ülkenin menfaatlerini her yerde ve her zaman koruyan bir insandı. O yurtseverliği sokak duvarlarına değil, Ege’ nin mavi sularına, Afyon’un tarlalarına, Kıbrıs’ ın Beşparmak dağlarına yazdı.

Bülent Ecevit, sadeliği, dürüstlüğü, mütevazi ve saygın duruşu ile herkesin gönlünde yer etmiş, Cumhuriyet değerlerine bağlılığı ile ön plana çıkmıştır . Demokrasinin gelişmesinde önemli katkıları bulunan Emeğin korunması sosyal devletin geliştirilmesi ve sosyal hakların korunması için verdiği mücadele ile her zaman örnek olmuştur

Ecevit aynı zamanda şair, gazeteci, tarihçi, düşünür kimliğiyle Türk siyasi tarihinde unutulmayacak isimlerden biri olmuştur. 20. yüzyıla damgasını vuran, değerli devlet adamı Genel başkanımız Başbakanımız Bülent Ecvit in vefatının 11.yıl dönümünde Saygı ve Özlemle anıyorum”