akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İGM de 8 YIL SONRA SORULAN SORU NEDEN BATIRILDI?

İGM de 8 YIL SONRA SORULAN SORU NEDEN BATIRILDI?
02.11.2017 16:14
351
A+
A-

 

Düzce İl Genel Meclisi Kasım ayı İkinci Toplantısında Akçakoca’da Turizm Eksikliklerinin  İle İlgili , Turizm Komisyonunun Akçakoca’da turizm ile ilgili yaptığı araştırma ve inceleme raporu Görüşülürken Batırılan Uçak Damga Vurdu.

 

2009 Yılında Akçakoca Kalkın Köyü Sahilinde Dalış Turizmine Hizmet Etmesi Amacıyla Dönemin Valisi Bülent Kılınç’ın girişimleriyle Kayseriden getirilerek Batırılan Nakliye Uçağı İGM nin Kasım ikinci oturumunda tartışma konusu oldu.

İl Genel Meclisi Gençlik Spor ve Turizm Komisyonunun Akçakoca’daki turizm ile ilgili raporunda batırılan uçaktan söz edilmesi üzerine AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Kembil,  “Uçak neden batırıldı. Ne iş yapıyor?” sorusu yöneltti.

Konuya esprili yaklaşan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Aydın ise “Uçak kayboldu uçağı bulabilen  yok şimdi.” demesi meclis üyelerini güldürdü. Raporda ayrıca Akçakoca için tespit edilen eksikliklere yer verildi.

İl Genel Meclisi Kasım ay ikinci birleşimi Meclis Başkanı Dursun Çakır başkanlığında yapıldı. Mecliste 7 gündem maddesi görüşüldü. İl Genel Meclisi Gençlik Spor ve Turizm Komisyonunun Akçakoca’da turizm ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında yaptığı araştırma ve inceleme raporu Kasım ayı ikinci birleşiminde mecliste okundu.

Akçakoca’nın eksiklikleri rapora yansıdı

İlçenin turizm yönünden eksiklileri ifade edilen raporda, “Akçakoca Belediyesi’nin Orhangazi İlköğretim Okulunu Etnografik Müzeye çevrilmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis talebinde bulunulduğu, Akçakoca Yukarı Mahalle ve Tarihi Mahalle Pazarı, Akçakoca’nın tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerini deniz turizmi ile bütünleştirerek turistik ürün haline getirmek ve pazarlamak hedeflenmelidir. Bununla ilgili olarak Safranbulu, Beypazarı, Göynük örneği gibi bölgenin mevcut yöresel ürünler pazarının geliştirilip, evlerinin, pansiyon, butik otel, butik restoran şeklinde tasarlanması, gerekiyor. Kıyıya paralel birçok bölgede falezler bulunuyor. Falezleri koruma altına alacak şekilde çeşitli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. İlçenin farklı noktalarında seyir teraslarının yapılması, ilçe turizm potansiyelleri, çeşitli dillerde hazırlanan tanıtım ve yön levhalarıyla desteklenmesinin sağlanması tespit edilmiştir.” ifadeleri yer aldı.ucak-2

Uçak meclise damga vurdu

Raporda dalış turizmine yönelik 2009 yılında Akçakoca Kalkın Köyü sahilinde batırılan nakliye uçağının aktarılması üzerine söz alan AK Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Kembil, “Uçak neden batırıldı. Ne iş yapıyor? Şuanda turistik amaçlı kullanılmıyor.” dedi.

Kembil’in sorusuna yanıt, Meclis Başkanı Dursun Çakır ile AK Partili İl Genel Meclisi Öner Şen’den geldi. İki isim de uçağın dalış turizmi için batırıldığını belirtti. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Aydın ise “Uçak kayboldu uçağı bulan yok şimdi.” demesi meclis üyeleri arasında gülüşmelere neden oldu.