akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5560
EURO
34,9367
ALTIN
2.444,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AVRUPANIN EN İYİSİ AKÇAKOCA’DA

AVRUPANIN EN İYİSİ AKÇAKOCA’DA
01.11.2017 17:56
815
A+
A-

 

Akçakoca Belediye Meclisi Kasım Ayı oturumu yapıldı. Oturumun gündem maddelerinden En Önemlisi ve Yoğun Tartışmalar Sonucu Kabul Edilen de Ayazlı falezleri üzerine yapılması düşünülen 28 metre açıklığa sahip cam seyir terası Oldu.

 

YİD ( Yap İşlet Devret “modeliyle inşası yapılacak ve 5 yıllığına kiraya verilecek olan seyir terası ile  eklentisindeki kafeterya ile ilgili olarak Başkan Yemenici ile bağımsız meclis üyesi Turgay Çakmak arasında yapım usulü üzerine bir tartışma yaşandı.

 

Yapılacak olan seyir terasıyla ilgili olarak mahalle muhtarı ve halkıyla görüşmeler yaptığını belirten Turgay Çakmak, seyir terasının YİD modeli ile yapılmak yerine belediye tarafından yapılıp işletilmesi gerektiğini ifade etti.

Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler parkı ve Abant kahvecisinin belediyenin kendi imkanlarıyla yapılmasına rağmen, seyir terasının neden YİD ile yapıldığını soran Çakmak’a Başkan Yemenici’nin eleştirisi sert oldu.

Çakmak’ı bölgecilik yapmakla eleştiren Belediye Başkanı Yemenici, ”Sen sadece Ayazlı’yı düşünebilirsin. Ben senden en az 10 katı daha fazla Ayazlı’yı da diğer mahalleleri de düşünürüm. Ben hem Akçakoca’nın 8 mahallesinin hem de 43 köyünün belediye başkanıyım” şeklinde konuştu.

Tartışma bazı meclis üyelerinin de katılımlarıyla bir süre daha devam ederken, Çakmak’ın yanlış anlaşılmaya yol açan ifadeler kullandığı için gerginlik oluştuğuna inanılan tartışma, diğer meclis üyelerinin de araya girmesiyle tatlıya bağlandı.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Dünyada sadece bir benzerinin olduğu, Avrupada ise en büyük olma özelliğine sahip yılda 500 bin kişinin ziyaret edeceği öngörülen ve eklentisinde  alkolsüz kafeterya olacak olan cam seyir terasının 5 yıllığına Yap-işlet-devret modeliyle yaptırılması kararı oy çokluğu ile kabul edildi.







ETİKETLER: