akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3687
EURO
34,7521
ALTIN
2.394,17
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

CHP İLÇE BAŞKANI BASINA İFTİRA ATMAKTAN VAZGEÇMELİDİR

CHP İLÇE BAŞKANI BASINA İFTİRA ATMAKTAN VAZGEÇMELİDİR
21.10.2017 10:20
434
A+
A-

 

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanlığının 15 Ekim 2017’de resmi sosyal medya hesabında yayımladığı “KAMUOYUNA VE PARTİLİLERİMİZE DUYURUMUZDUR” başlıklı yazı, ilçenin saygın basın kuruluşlarına iftira atan bir içeriğe sahiptir. İlçe Başkanı Turan Güler tarafından kaleme alındığı tahmin edilen söz konusu paylaşımda, Akçakoca yerel basın mensupları parayla haber yapanlar olarak nitelendirilmiştir. Hatta küstahlıkta sınır tanınmayarak biraz daha ileri gidilmiş, sözde bazı habercilerin kendilerine ‘’PARAMI VERİRSEN SUSARIM, ELEŞTİRMEM, ÖVERİM’’ dedikleri iddia edilmiştir.

Akçakoca’nın basın temsilcileri olarak, tüm bu saygıdan uzak iftira ve karalamaların CHP gibi köklü bir partinin resmi sayfalarında yazılmış olmasını teessüfle karşılıyoruz. Görevini layıkıyla yapan, tüm zorlu şartlara rağmen halkın haber alma olanaklarını arttırmaya çalışan, basın mesleğinin ahlaki ve mesleki ilkelerinden başkaca bir ölçüye itibar etmeyen ilçenin habercilerini töhmet altında bırakan bu paylaşım, sadece onu kaleme alanların bir ayıbı olarak kalmayıp, CHP’nin ilçede hangi düzeyde yöneticiler tarafından temsil edildiğiyle ilgili yeni soru işaretlerinin ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Akçakoca’nın basın mensuplarının hiçbiri Turan Güler’in iddia ettiği işleri yapmaz. Hiçbir haber emekçisi, parayla bir tarafa eğilmez, yatmaz. Hele de ‘’parayı ver susayım, öveyim’’ şeklindeki yakıştırmalar, basını karalamanın ötesinde bir saygısızlık ifadesidir..

Eşyayı ismiyle anmak, faili adıyla zikretmek gerekir… Turan Güler’in kendisi de ilçede böyle ahlaksız teklifler yapacak bir gazetecinin olmadığını bildiğinden, isim vermek yerine tüm saygıdeğer basın mensuplarını töhmet altında bırakma yoluna gitmiş. Gelgelelim Turan Güler’in bu kirli çıkışının altında yatan gerçek nedene. CHP’nin ilçe kongresine çok az bir süre kala, parti içinden Güler’e rakip isimlerin çıkması belli ki kendisinin canını fazla sıkmış. Delege seçimlerinde rakip adayın kendisi karşısında elde ettiği üstünlüğün Turan Güler ve destekçilerinin siyaset kimyasını bozmuş olduğu görülüyor. Kongreye az bir süre kala rakip adayın çok sayıda etkinlik düzenlemesi ve bunların ilçe medyası tarafından haberleştirilmesi Turan Güler’in akıl dışı tepkiler vermesine yol açmış olmalı.

Biz haberciler, çağrılan her yere gider haber yapar, halkın o yapılanlardan haberdar olmalarını sağlarız. CHP nin bu süreçte haber yapılmıyor olması basının bir suçu değil, aksine çalışmak yerine beklemeyi tercih eden Turan Güler ve arkadaşlarının bir eksikliğidir. Yanı sıra, özellikle CHP’li kadınlarla ilgili son günlerde çok sayıda haber yapılmış olması, basının bir ayrımcılık yapmadığı, yaşanan ne varsa zaten onu haberleştirdiğini gösteriyor. Turan Güler’in basına saldırmasının altında yatan temel güdünün, rakip adayın çokça etkinlik düzenlemesi ve haber sayfalarında kendine yer bulmasına karşı yaşadığı tahammülsüzlüktür. Bu durum ise basının bir kabahati değildir. Akçakoca CHP basında yer bulmak istiyorsa daha fazla çalışmalı, haber sayfalarında hak ettiği yeri bulmalıdır. İlçenin basın organlarının temsilcileri olarak iddiamız şudur: Mevcut yönetimin , giderayak basını karalamak yoluyla, etkin siyaset yapamamanın ve giderek eleştirilerin odağına oturmaları ile karşı karşı kalan siyaset nüfuzunu kurtarma yoluna meyletmiştir. Bu durumda bizleri kullanması talihsiz bir açıklama değil, kirli bir hesabın tezahürü olarak açıklanabilir.

Bütün bunların ışığı altında kabul edilmelidir ki Akçakoca CHP Başkanının böylesi paylaşımlarla ; basına ahlak dersi verecek onu dizayn etme cüretini   kendinde görme hakkı yoktur.

Saygılarımızla…

Yeni Akçakoca Haber

Akçakoca Havadis

Akçakoca Postası

Akçakoca Sahil’in Sesi

Akçakoca Gazetesi

metin







ETİKETLER: