akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,2836
EURO
35,0421
ALTIN
2.473,81
BIST
10.507,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
23°C
İstanbul
23°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Pastırma Yazının Keyfini Süren Akçakoca’da BAŞKAN YEMENİCİ’DEN YAZ SEZONU VE TURİZM YATIRIMLARI DEĞERLENDİRMESİ

Pastırma Yazının Keyfini Süren Akçakoca’da BAŞKAN YEMENİCİ’DEN YAZ SEZONU VE TURİZM YATIRIMLARI DEĞERLENDİRMESİ
22.09.2017 08:31
387
A+
A-

 

Eylül Ayının Son Günlerini Yaşayan  Batı Karadeniz’in İncisi Akçakoca’da Sıcaklıkların Mevsim Normallerinin Üstünde Seyretmesi  Dolayısıyla Yaz Sezonu Devam Ediyor.

 

Bölgenin en önemli turizm merkezi  Akçakoca‘da Akçakoca Belediyesinin sezonun resmen 15 Eylül itibariyle kapandığını açıklamasına karşın  yaklaşık bir haftadır sıcaklıkların 35 derecenin altına düşmemesini değerlendiren tatilciler , hafta içi olmasına rağmen sahillerde hem güneşlenmenin hem de denize girmenin keyfini sürdürüyor.

sez-2

2017 Yaz sezonunun kapanması ile ilgili bir değerlendirme yapmasını istediğimiz Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici gazetemize yaptığı açıklamada, Geçen Yıl yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminin olumsuz yansımalarının gerek ekonomiye gerekse turizme olumsuz yansımalarının bu yıl da kısmen hissedilmesine karşın Akçakoca’nın yoğun bir sezon geçirdiğinin gözlemlendiğini belirterek “ Yaz sezonu yoğunluğunu eylül sonuna yaklaştığımız şu günlerde de yaşıyoruz.

sez-3

Yaz sezonunda yaşanan yoğunluğu Kış ayında da devam ettirmek için çalışmalar yapıyoruz. Sıkıntı sadece Akçakoca için geçerli değildi. Bizim özel olarak sezonla ilgili yağmur , rüzgar sıkıntılarımızda var. Bütün bunlara karşın esnafımızla yaptığımız görüşmelerde genel anlamda memnun olduğunun tespitini yaptık. Sıkıntılar var doğrudur ama yılların faturasını da 3 buçuk yıllık hizmette bulunan bize kesilmesi doğru olmaz. Her dönem başkanlarımız hizmetlerde bulun muş taş üstüne taş koymuşlardır. Biz de yapılanların üstüne yeni koyma çalışması içindeyiz. İkinci Mavi bayraklı plajımız oldu, seneye üç tane daha alacağız. Sahil bandında turizm yatırımlarını teşvik ediyoruz. Yukarı mahallede restarosyon çalışmaları hız kazandı. En büyük projemiz kentsel dönüşüm kapsamında Yat limanı, yeni balıkçı barınağı ve mahmuz çalışması. Geçen hafta bu konuda yaptığım görüşmelerde bu konuda hiçbir aksama olmadığını bizzat genel müdürümüz söyledi ve “ Sezonu uzatacak dalgaları engelleyip kumsallarını korunacağı mahmuzlar konusunda ve yeni liman çalışmasında projelendirme bitti . Bu çalışmaları gerçekleştireceğiz sende göreceksin “dedi. Kış boyunca hafta sonu turizminin dolu dolu yaşanması için tedbirlerimiz alıyoruz. Esnafımız sezonun uzamasından ötürü çok memnun. Bundan sonraki yıllar için turizm alternatiflerini çoğaltarak hem tatilcinin hem de esnafımızın mutlu olacağı girişimlerimiz hayata geçecek” dedi.