akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Üreticiyi Kurumuna Sahip Çıkmaya Davet Eden BAŞARAN “FINDIKÇIYA SAHİP ÇIKACAK TEK KURUM FİSKO’dur”

Üreticiyi Kurumuna Sahip Çıkmaya Davet Eden BAŞARAN “FINDIKÇIYA SAHİP ÇIKACAK TEK KURUM FİSKO’dur”
11.09.2017 17:02
507
A+
A-

Tüm Bölgelerde Peşin Para Fındık Alımını Sürdüren Fiskobirlik Akçakoca Şubesinde Kurumlar Arası Dayanışmanın Çok Güzel Bir Örneği Yaşandı.

Akçakoca Ziraat Odası Başkanı ve Fındık üreticilerine sık sık Kurumunuza Sahip Çıkın Çağrısı Yapan  Levent Şahin Başaran yaklaşık 4 ton fındığını Fiskoya teslim edere4k örnek bir davranış sergiledi.

 

Teslimat belgesini  Fiskobirlik Akçakoca Şubesi Başkanı Mustafa Oktay’dan alan Başaran “Umarım tüm üreticilerimiz bu çağrıya kulak verir ve kurumumuz ayağa kalkar fındıkçı sahipsiz kalmaz”dedi.

fis-3

 

 Teslimat sonrasında 2017 Ürünü rekoltesi ve piyasa  konusunda bir açıklama yapan Başaran Başaran: “Fındık hasadı bitmek üzere beklenen rekolteyi göremedik”

Rekolte konusunda bu zamana kadar hep polemik yapıldığına dikkat çeken Başaran, ” Bu süreç içerisinde rekolte konusunda farklı açıklamalar yapıldı Biz defalarca söyledik haziran rekolte tahmini yanıltıcı olur. Tüm karadenizi etkisi altına alan olumsuz koşullar , Amerikan beyaz kelebeği ve küf zararlısı düşüşe neden oldu. Şimdi  Görünen şu ki o günkü beklenen rekolteyi göremedik. Biz devamlı sahadayız. Çiftçilerimizle görüşüyoruz. Temmuz ayının başlarında gördüğümüz fındık çuvala girmedi. Bu çok önemli bir şey fındığın geleceği konusunda. Çiftçinin ürün kaybını diğerlerinin de bilmesi lazım.Bu uyarıyı da buradan yapma ihtiyacı duyuyorum.” dedi.fis-2

 

“Fındık en kötü dönemlerinden birini yaşıyor” diyen Başaran şunları kaydetti:

“Fiyat konusunda son zamanların en kötü dönemini yaşıyoruz. TMO’nun devreye girmesi büyük bir umuttu. Şöyle bir şey vardır. ‘Dağ fare doğurdu’ diye maalesef bu yılda öyle bir şey oldu.Kesinlikle üreticinin talebi doğrultusunda bir açıklama yapılmadı. TMO’nun fiyat açıklamasından sonra fiyatlar geriye geldi ki maliyette ortadaydı.”

“Fiskobirlik’ten başka çıkış yolumuz yok “

Başaran, Fındık üreticisini gerçek sahibinin Fiskobirlik olduğunu vurgulayarak “Geçmiş yıllardan beri söylediğimiz ve bu yıl gerçeği gördüğümüz bir konu var o da Fiskobirlik. Üreticimiz Fiskobirlik’e sahip çıkmazsa sırtını dönerse bizim başka bir çıkış yolu olmayacağınını bu yıl gördük. Ben bu yıl bir önderlik yapmak ve kendi kurumuma destek vermek için fındığımı Fiskobirlik’e verdim. Buradan fındık üreticilerine seslenmek istiyorum. Fındığının en azından yarısını onu da veremezlerse bir ton fındığının 200-300 kilosunu fiskobirlik’e vermesini talep ediyorum. Bunun yanında Fiskobirlik emanette alıyor. Ben fındığımın bir kısmını  Fiskobirlik’e emanet bıraktım. Fındığını emanete bırakmak zorunda olanların adresi Fiskobirlik’tir. Hem kurumuna sahip çıkmış oluruz.

Başaran, Fiskobirlik hala Dünya devleri firmaların 10 katı büyüklüğünde olduğunu ve halan daha dünyada en büyük marka olduğunu, fındığı en iyi değerlendirmek için Fiskobirlik’e destek vermemiz gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 







ETİKETLER: