akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3216
EURO
34,6744
ALTIN
2.409,17
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak?
30.08.2017 12:35
458
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram günleri için hava durumu tahminlerini açıkladı. Bugün Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında sağanak yağış bekleniyor. Kurban bayramının 1. günü serin ve yağışlı sistem kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybedecek ve hava sıcaklıkları tekrar artacak. Bayramın 2. 3. ve 4. günlerinde ise yurt genelinde yağış beklenmiyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos Çarşamba Zafer Bayramı günü (bugün), yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Karadeniz bölgesi ile İç Anadolu’nun kuzeybatısının aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Sinop ile Kastamonu’nun kuzey ve Samsun’un batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın, Marmara ile Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

31 Ağustos Perşembe (Arefe günü), Yurdumuzun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyı kesiminde kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı bekleniyor.

01.09.2017 Cuma (Bayramın 1.günü), serin ve yağışlı sistemin kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artacağı bekleniyor Doğu Karadeniz’in aralıklı sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bayramın birinci günü için hava durumu tahmin haritası.
Bayramın 2. 3. ve 4. günleri yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bayramın ikinci günü için hava durumu tahmin haritası.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bayramın üçüncü günü için hava durumu tahmin haritası.

Hava sıcaklıklarının, yağışlarla birlikte çarşamba günü batı bölgelerde, perşembe günü iç kesimlerde 3 ila 6 derece azalacağı, cuma gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı ve ülkemiz genelinde bayram süresince mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.







ETİKETLER: