akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3928
EURO
34,8040
ALTIN
2.399,80
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

10 TL Taban Fiyatını Kabul Edilemez Bulan ZİRAAT ODASI BAŞKANI BAŞARAN “EKONOMİK ÇÖKÜNTÜYE NEDEN OLUR “

10 TL Taban Fiyatını Kabul Edilemez Bulan  ZİRAAT ODASI BAŞKANI BAŞARAN “EKONOMİK ÇÖKÜNTÜYE NEDEN OLUR “
17.08.2017 13:32
438
A+
A-

 

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın TMO’nun 10 Liradan Fındık Alacağını Açıklamasına İlk Tepki Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Üyesi Ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran’dan Geldi.

Haberin açıklanmasından sonra konuyla ilgili STK lar ve siyasilerin sessiz kalması9na karşın Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yapılan fiyat açıklamasının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu açıklamalara karşı fındık üreticileri olarak birleşip haklarını aramadıkları taktirde ekonomik olarak çöküntü yaşayacaklarını belirtti.

UFK Yönetim Kurulu Üyesi Levent Başaran yayınladığı mesajında;

Değerli fındık üreticileri…

TMO’nun açıklamış olduğu fiyat kesinlikle kabul edilemez. Devlet dört milyon fındıktan geçinen vatandaşına rağmen alıcılar ve ihracatçıların değirmenine su taşımıştır. Açıklanan alım fiyatı, bırakın serbest piyasada yükselişi, oluşmakta olan fiyatın da aşağıya düşmesine sebep olacaktır. Maalesef en başından bu yana Ziraat Odalarının çabalarına, başta yerel siyasetçiler olmak üzere tüm kamuoyu ve çiftçinin alınteriyle geçimini sağlayan üyeleri olan STK’lar da seyirci kalmıştır.

Şayet bu sessizlik bu şekilde devam ederse, fındık üreten bölgeleri büyük bir ekonomik ve sosyal çöküntü beklemektedir. TMO zaman geçirmeden açıklamış olduğu fiyatı revize ederek 12 TL’nin üzerinde bir fiyatla alım yapmalıdır.

Gün siyaset yapma günü değil, emeğimizin ve alınterimizin karşılığını alma mücadelesi günüdür. Bu sebeple siyasi düşüncesi ve tercihi ne olursa olsun fındığa ve üreticiye sahip çıkmak için lütfen herkes ulaşabildiği makamlara ve kişilere ulaşarak tepkilerimizi dile getirsin.

Bizler sessiz kaldığımız müddetçe birileri elini ovuşturmaya devam edecektir. Alın terine sen sahip çıkmazsan kimsenin sahip çıkmayacağı bir kez daha görülmüştür. SAYGILARIMLA.” İfadesine yer verdi.

 







ETİKETLER: