akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5841
EURO
35,0183
ALTIN
2.456,66
BIST
9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

DOLU DOLU YEŞİLİYLE DİKEY BAHÇELER FARKINDALIK YARATTI

DOLU DOLU YEŞİLİYLE DİKEY BAHÇELER FARKINDALIK YARATTI
10.08.2017 06:18
622
A+
A-

Akçakoca Belediyesi’nin Kent Estetiğine Değer Katan Projelerinden Biri Olan Merkez Cami Çevre Düzenleme Çalışmalarında Yeşil Alanlar Çoğaldıkça Ortaya Güzellikler Ortaya Çıkıyor.

Çok az yeşile yer verildiği geniş alanların granitle kaplandığı  yöresel ve bölge ile uyumlu ağaçlar yerine palmiye dikildiği konularında kamuoyunca eleştirilen  ancak yeşillikler çoğalmaya başlayınca çok güzel görüntülerin ortaya çıktığı Merkez Cami projesinde çalışmalar hızla ilerliyor.

dikey-4

Yapımı gerçekleşen süs havuzlarının, oturma ile aydınlatma sistemlerinin olduğu alanda ülkemizde yeni yeni uygulanmaya başlayan  dikey bahçelerin  yapımı gerçekleşti. Bir anda parkın çehresini değiştiren ve mükemmel bir görüntü kazandıran dikey bahçelere  yapılan bitki ekiminin ardından insanların ilgisini çeken görsel obje çalışmaları yapılmaya başlandı. Martılar, yunuslar, yelkenli tekneler, güneş, Merkez cami ve deniz feneri gibi dikkat çekici renkli nesnelerin kullandığı dikey bahçe çalışmaları buradaki peyzaj çalışmasına ayrı bir farkındalık kazandırdı.

dikey-3

İlçede gerçekleşen kentsel ve görsel projelerin tasarımı, görselliği ve işlevselliğine ayrı bir hassasiyet gösteren Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici  çalışmalar ile ilgili bilgilendirmesinde ;“Akçakoca’yı cazibe merkezi haline ulaştırmayı planladığımız çerçevede, şuan çalışmaları devam eden tüm projelerimizin tamamlanmalarıyla birlikte ilçemizin modern yaşam hayatına renklilik kazandırılacaktır. Kent görselliğine ve estetiğine çok önem veriyoruz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiğimiz projelerle kentimizi yeniliyor ve vizyon katıyoruz. Merkez cami etrafı düzenleme çalışmaları da kent estetiği anlamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan bir tanesi, en kısa sürede çalışmalarını tamamlayıp halkımızın hizmetine açacağız” açıklamasında bulundu.dikey-2







ETİKETLER: