akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,5533
EURO
34,9624
ALTIN
2.450,37
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“BİR AN ÖLDÜĞÜMÜ DÜŞÜNDÜM”

“BİR AN ÖLDÜĞÜMÜ DÜŞÜNDÜM”
12.07.2017 20:05
378
A+
A-

Demokrasi ve Milli Birlik Haftası Etkinlikleri Kapsamında Ziyaret Edilen 15 Temmuz Gazisi Meslek Yüksek Okulunda Memur Ferhat Gökmen O hain Kalkışma Gecesini Anlattı.

15 Temmuz FETÖ’cü askeri darbe girişiminin yıldönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Haftası nedeniyle Akçakoca Kaymakamlığınca düzenlenen etkinlikleri kapsamında Düzce Üniversitesi Akçakoca yerleşkesinde memur Ferhat Gökmen ziyaret edildi.

Kaymakam Yasin Öztürk ,Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, As. Şb. Bşk. Savaş Karataşlı,Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça, İGM Üyesi Ayfer Yılmaz, MHP Başkan Yardımcısı Fatih Çakır, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meral Küçük Çalışkan, Müftü Mehmet Taşcı ve ilçe protokolünden bazı isimlerin katıldığı ziyaret Saat 14.00’te Akçakoca Meslek Yüksekokulunda gerçekleşti.

img_0560

gazty-3

 

gazty-1

 

Okul yönetimi ve idarecileri tarafından kapıda karşılanan heyet, toplantı salonunda 15 Temmuz gecesinde sokağa çıkan ve darbecilere direnen ve ağır yaralanan memur Ferhat Gökmen ile bir araya geldiler.

15 Temmuz’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla Ankara’daki evinden sokağa çıkarak darbecilere karşı direnen ve tankın altında kalarak yaralanan Gökmen, olay gecesini en ince ayrıntısına kadar anlatırken yer yer duygulu anlar yaşadı.

gazty-2

gazty-4

 

Dinleyenlere adeta o geceyi yaşatan, eniştesi ve oğluyla bir tankın hareketini engellemeye çalıştığında eniştesinin bacağının kopması üzerine ona müdahale esnasında oluşan karmaşada kendisinin de tankın çarpması ve kaldırımla tank arasında kalması sonucu karaciğer parçalanması kol kırılması göğüs kafesinde travmalar oluşması sonucu ağır yaralandığını, kendini kaybettiğini ve öldüğünü sandığını daha sonra ambulanslarda yapılan ilk müdahaleler i o anlarda yaralanan ve ölenleri gördüğünü adeta vahşeti tekrar yaşar gibi anlattı. Gökmen sözlerini ”Elhamdülillah gazi olduk. Şehit de olabilirdik. Hepimiz sonuçta ölmeyecek miyiz, adam gibi ölmek için o gün sokağa çıktık” diyerek tamamladı.

Bir süre sessizlik yaşanan salonda Kaymakam Öztürk duygularını ifade eden bir konuşmasında ; “Allah bir daha böyle birşeyi milletimize yaşatmasın. Hain kalkışmaya karşı direnen can verenlere rahmet, gazilerimize huzur içinde uzun ömürler diliyoruz. “ diyerek 15 Temmuz Gazisi Ferhat Gökmen’e bir anı plaketi takdim etti.

Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Ali Direk’in de plaket takdimi ile ziyaret sona erdi.







ETİKETLER: