akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

MODERN SANAYİ ÇARŞILARI KURACAĞIZ

MODERN SANAYİ ÇARŞILARI KURACAĞIZ
25.06.2017 13:40
420
A+
A-

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin (DESOB) bayramlaşma merasimine katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şehrin içinde kalan sanayi çarşılarını taraflarla anlaşarak uygun noktalara taşıyacaklarını, dükkanını taşıyan esnafın işlemden karlı çıkacağını söyledi. Özlü, “Çevreyi koruyoruz” diye geçinler olduğunu ve söz konusu kişilerin Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına engel olduklarını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile birlikte Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği’nin (DESOB) bayramlaşma programına katıldı. Oda Başkanı Mustafa Kayıkçı tarafından karşılanan Özlü, birliğe bağlı oda başkanlarıyla bayramlaştı. Özlü, ziyarette Üretim Reform Paketi, şehir merkezindeki sanayi çarşıları ve zeytinlik düzenlemesiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Türkiye’nin gelişmesi için üretmesinin önemi üzerinde duran Özlü, Gayri Safi Milli Hasıla içerisindeki sanayi payının en az yüzde 25’ler seviyesinde olması gerektiğini ifade etti.

bakan-ozlu-desob-bayram

 “Çevre dostu” diye geçinenler var

“Çevreyi koruyoruz” diyenlerin Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına engel olduğunu söyleyen Özlü, “Birileri çıkmış konuşuyor. Çevre dostu diye geçinenler var. Bilerek ya da bilmeden kötülük yapıyorlar. “ dedi. Özlü, Türkiye’nin sanayisinin çevreyi koruyacak şekilde gelişeceğini vurguladı.

modern sanayi çarşıları inşa etmek istiyoruz

Sanayi çarşılarının şehir merkezlerinde kaldığını ve alanlarının kısıtlı olduğunu dile getiren Özlü, sanayi alanlarını makul mesafede uzlaşarak şehre belirli mesafelerde modern sanayi çarşıları inşa etmeyi istediklerini kaydetti.

3 yıl ödemesiz kredi vereceğiz

Özlü, sanayi çarşısındaki dükkanların taşınabilmesi için bakanlığın 15 yıl vadeli yüzde 1-3 oranında değişen faizle 3 yıl ödemesiz kredi vereceklerini aktardı.

Dükkanını taşıyanlar kazançlı çıkacak

Dükkanını taşıyanların kazançlı çıkacağını bildiren Özlü, “dükkanı 50 metrekare ise 350 metrekare olacak. Bir dükkanı varsa belki bir dükkan bir evi olacak. Şartlara göre değişebilir. Taraflarla oturup anlaşacağız. Bu işlemleri bu sene başlatacağız. Bu yıl ilk 6 ayda başlayacak. Düzce’nin konusu biraz daha farklı” şeklinde konuştu.

 Üretim reform paketini sanayicinin dertlerine deva olması amacıyla hazırladık

Özlü, üretim reform paketini sanayicinin dertlerine deva olması amacıyla hazırladıklarını, paketin teorik değil pratik olduğunu paylaştı.