akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4570
EURO
34,8518
ALTIN
2.446,77
BIST
9.885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

AKÇAKOCA’DA ATATÜRK’E HAKARETE TEPKİ

AKÇAKOCA’DA ATATÜRK’E HAKARETE TEPKİ
13.05.2017 05:26
435
A+
A-

TV Net’te 7 Mayıs 2017 Tarihinde Yayınlanan ‘Derin Tarih’ İsimli Programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Önemli Şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a Yönelik İnfial Yaratan Hakaret Ve İftiralara Karşın Tüm Yurtta Olduğu Gibi Bir Tepkide Akçakoca’da Gösterildi.

Atatürk ve Afet İnan için bazı kendini tarihçi addeden bilgi yoksunu kişilerin Tv Ekranlarında ve bazı sosyal medya hesaplarında yaptığı yapılan hiçbir belge ve kayda dayanmayan maksatlı saçma sapan açıklamalarına karşın yurdun dört bir yanında çığ gibi yükselen tepki Akçakoca’da da gösterildi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun manevi kızı Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralara karşı Akçakoca Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen Akçakoca ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği), CHP, Eğitim İş sendikası ve Eğitim Sen sendikası temsilcileri ortak basın açıklamasıyla yaşananları kınadıklarını açıkladılar.

Ortak basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde:

TV Net’te 7 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan ‘Derin Tarih’ isimli programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil, Yüce Türk ulusunun manevi kızı olan Türk tarihçisi Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez Süleyman Yeşilyurt ve diğerleri, alenen suç işlemişlerdir. Atatürk’ü seven ve onun ilkeleri, devrimleri, idealleri peşinde koşan insanları kasten yaralayan, üzen, rencide eden bu kişiler, bir taraftan da Atatürk’ü incitmeyi, küçük düşürmeyi, yıpratmayı ve bu suretle hakaret etmeyi bir yandan da yüce Türk milletinin değerlerini yok etmeyi amaçlamaktadırlar. Bunun tek bir adı vardır o da ‘’halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suretiyle bölmektir’’

Bu kişiler ve TV kanalı, Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ederek Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar hakkında Kanun’u ve Türk Ceza Kanunu’nu ihlal etmişlerdir.

Suç işleyen sadece iftiracı bu zat değildir. Aynı zamanda bu zat’ın iftiralarını yayınlayan TV Net’in sorumlularıdır.

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu alçakça olayı gerçekleştiren kişilerin hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sağlamak amacıyla hem bu kişi hakkında hem de iftiralarını yayınlayan TV Net sorumluları hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur.







ETİKETLER: