akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4661
EURO
34,7174
ALTIN
2.436,60
BIST
9.894,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

ACIMA DUYGUSUYLA HAREKET ETTİ, DOLANDIRICILARIN KURBANI OLDU

ACIMA DUYGUSUYLA HAREKET ETTİ, DOLANDIRICILARIN KURBANI OLDU
18.01.2017 22:20
414
A+
A-

Akçakoca Siyaset İş ve Sosyal Yaşamının Tanınmış İsimlerinden Hasan Ali Yanmaz Dolandırıcıların Kurbanı Oldu.

Vatandaşı dolandırmak için denemedikleri yöntem kalmayan dolandırıcılar bu kez kendilerini acındırarak duygu sömürüsü yöntemiyle Akçakoca Belediyesi Ak Parti Meclisi Üyesi Hasan Ali Yanmaz’ı dolandırdılar.

Yanmaz’ı arayıp çok iyi tanıdığı intibaını veren 23 yaşındaki evladının öldüğünü ve cenazesine gidemediğini belirtip yardım isteyen dolandırıcı talebi karşılanır karşılanmaz havaleyi çekip sır oldu.

dekont-yanmaz

Kısa süre içinde dolandırıldığını anlayan Yanmaz derhal suç duyurusunda bulunduğunu beyan ettiği i konuyu başkaları aynı tuzağa düşmesin düşüncesiyle paylaştığı sosyal medya hesabında “Değerli dostlar bu gün usta bir dolandırılıcık çetesi beni dolandırdı. Tabi ben salak olduğumu kabul ediyorum. Fakat inanın beni öyle bir tanıyor ki hiç ihtimal vermedim dolandırıcı olduğuna. Bana 23 yaşında bir çocuğun vefat ettiğini Düzce’ye gelmesi gerektiğini söyleyerek benden bu hesaba para yatırmamı rica etti. İnsani duygularımla ona inanarak bende yatırdım. Sonra bi araştırma yaparak dolandırıldığımı anladım ve hemen şikayet için cumhuriyet savcılığına baş vurdum. Bir çete tarafından dolandırıldığımı organize bir çete olduklarını ifade ederek başvuru dilekçemi verdim. Aradan yaklaşık iki buçuk saat geçmesine rağmen ifade veremedim. Ve kızdım lütfen ifademi bir an önce alın suç duyurusunda bulunacağım niye bekletiyorsunuz diye bi hamle yaptım. Bana cevaben ellerindeki oto teyp hırsızlarının ifadelerinin bitmediğini söylediler bende onlar zaten eliniz de bir an evvel benim işime bi bakın belki sonuç alırız dedim. Fakat bir karşılık bulamadım. Sonuç olarak ifademi almak için beni üç saat bekleten kanun beni dolandıranı bulsa ne bulmasa ne deyip işi Allah a bıraktım.” Şeklinde ifade etti.