akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

Sen Ben Lenin Çekimleri Başlıyor… Bir Akçakoca Hikayesi…

Sen Ben Lenin Çekimleri Başlıyor… Bir Akçakoca Hikayesi…
15.01.2017 19:03
873
A+
A-

Sovyetler Birliği’nin yıkılmasıyla Karadeniz’e atıldığı düşünülen ve Akçakoca’da kıyıya vuran Lenin büstünün hikâyesinin çekimler önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu gerçek hikâyeyi sinemaya taşıyacak olan Sen Ben Lenin, yönetmen Tufan Taştan ve edebiyatçı Barış Bıçakçı‘nın imzasını taşıyor.

Dünyada olay olmuştu

1991 yılında Sovyetler Birliği’nin yıkılmasıyla birlikte denize atılan Lenin heykellerinden biri yıllar sonra Karadeniz’e kıyısı bulunan Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sahile vurmuştu. Belediyenin heykeli dikme fikri üzerine dünya basınında yer bulan bu haber, daha dikilmeden birçok turistin ilgisini çekerek Akçakoca’yı turizm ajanslarında en çok arananlar listesine almıştı.

Kasaba meydanına Lenin heykeli dikilecekti

Turizm konusunda tüm ilgileri üzerine çeken Akçakoca, Ankara’nın da dikkatini çekmişti. 2009 yılında Ankara ile gerçekleşen bürokratik görüşmelerin sonucunda Lenin heykelinin kasaba meydanına dikilmemesi, kasabaya yapılacak bir müzede sergilenmesi kararı çıkmıştı.

Peki, Lenin heykeli kasabanın meydanına dikilseydi ne olurdu? 

Türkiye’nin yanı sıra dünya basının da ilgisini çeken bu rastlantıda bir soru hep akıllarda: Peki, Lenin heykeli kasabanın meydanına dikilseydi ne olurdu? Sen Ben Lenin filmi işte bu soruya kara mizah ile cevap vermeye çalışıyor.