akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3800
EURO
34,7479
ALTIN
2.406,46
BIST
10.084,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

2017 de Hizmete Girecek Projeler AKÇAKOCA’NIN DEĞERİNE DEĞER KATACAK

2017 de Hizmete Girecek Projeler  AKÇAKOCA’NIN DEĞERİNE DEĞER KATACAK
27.12.2016 21:45
614
A+
A-

Akçakoca Belediyesinin Kentin Geleceğine Yön Veren Kente  Değer Katacak Mega Projelerinden Bazılarının 2017 Yılında Hizmete Gireceği Açıklandı.

Akçakoca Belediyesi ; Yeşil alanlarıyla, park bahçe ve yollarıyla, spor sahalarıyla, peyzaj çalışmalarıyla, medeni dünyanın ihtiyaç duyduğu bütün gereksinimlerini kazanmış, insanların ve özellikle çocukların sosyal imkanlarla donatılmış tesislerde vakit geçirebileceği, medeni toplumların hak ettikleri imkanlara kavuşmuş bir Akçakoca için gerçekleştirdiği çalışmalarının meyvesini 2017 de toplayacak.

Başkan Cüneyt Yemenici’nin  göreve geldiğinden günümüze ekibiyle birlikte gece gündüz demeden özverili bir şekilde yürüttüğü çalışmalar  ilk meyvelerini 2017 de vermeye  başlayacak.

Akçakoca’nın marka değerini yükseltecek geçmişten gelen projeleri tamamlarken aynı süreçte   yeni projelere start veren Yemenici 2017 de Kadınlar Plajı, Merkez Cami Çevresi, Değirmenağzı Park Projesi, 100 Bin Nüfusa İçilebilir  su sağlaycak Modern Arıtma tesisi ve  Bin Kişilik Spor Salonu projelerinin hizmete gireceğini; Yeni Liman ve Dalgakıran Mahmuzlar Projesine, Kent Merkezi Liman Üstü Kentsel Dönüşüm Projesine ve Kayabaşı Seyir Terasları Projelerine kazma vurulacağını söyledi

potr-1

KADINLAR PLAJI REKREASYON PROJESİ

Akçakoca Belediyesi Kadınlar Plajı 3000 m2’lik alanda Rekreasyon projesi çalışmalarında son  rötuşlar yapılmaya başlandı. İçinde pergolalar , çocuk oyun alanı, duş, wc, soyunma kabini, oturma ve dinleme alanı, şezlonglar , geniş yeşil alanlar yer alan  Plaj 2017 yılı yaz sezonunda bayanlara yeni ve modern haliyle hizmet verecektir.

 

potr-2

MERKEZ CAMİ ETRAFI PEYZAJ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Bir süre önce yıkılan Jandarma karakol binasının ardından aynı bölgede  Hükümet konağının bulunduğu ada içinde yer alan  Akçakoca Tarım Kredi Kooperatifinin 120 m2 taban alanlı iki  katlı bahçeli kagir hizmet binası, Sosyal Sigortalar Kurumu , Çıraklık Eğitim Merkezi binaları yıkılmasıyla açılan bölgede Akçakoca Belediyesi tarafından merkez cami çevresinde başlayan peyzaj düzenlemesi çalışmaları haziran ayında tamamlanarak yaz sezonu itibariyle hizmete girecek.

 

potr-3

KAPALI SPOR SALONU

Akçakoca Belediyesi’nin spora ve sporcuya verdiği önem kapsamında hayata geçirdiği en önemli yatırımlardan biri olan Çukurtarladaki 1000 kişilik spor salonu 2017 de açılışı hedeflenmekte.

Spor ve sporcuya yaptığı önemli yatırımlarla dikkat çeken Akçakoca Belediyesi ilçenin çeşitli noktalarına kazandırdığı spor sahalarıyla ve geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmalarına başlanan Kapalı Spor Salonuyla,  pek çok önemli spor aktivitesine ilerleyen yıllarda  ev sahipliği yapacaktır. Kentin dört bir yanında yapılan ve çalışmalarına devam edilen yeşil alan ve parkların spor yapmak isteyenlerin kullanımı için düzenlenmesine ek olarak ilçenin Yalı mahallesi çukurtarla mevkiinde yapılan kapalı spor salonu 2017 yılında faaliyete geçecektir.

potr-5

DEĞİRMENAĞZI 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ PARKI

Akçakoca Belediyesi kent yaşamına uygun, vatandaşların aileleri ile beraber kaliteli vakit geçirebilecekleri parklar inşa ederek, vatandaşların gönül rahatlığıyla gelecekleri ve huzur içerisinde dinlenebilecekleri ortamlar hazırlama kapsmında bölgenin çehresini ve yapısını değiştirecek en büyük projesi olan Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı projesi 201 Temmuzunda hizmete girecek.

Tamamlandığında;  Sosyal etkileşim ve toplumsal birlikteliklerin sağlanacağı çok amaçlı park, çocukların, gençlerin  ve ailelerin vazgeçilmez mekânı olmaya aday 52 dönümlük alana inşa edilen, sadece Akçakocalıların değil bölge halkının ve gelen misafirlerin de çok keyif alacağı uğrak yerlerinden biri olacak olan bu parkta çok amaçlı salonları içinde barındıran kale restoran, 750 kişilik amfi tiyatro, üç büyük çocuk parkı, bisiklet yolları, iki basketbol ve iki voleybol sahası çok sayıda pergola estetik geçiş köprüleri ve yürüyüş yolları kafeteryalar yer alacaktır. 30 Ekim 2016 tarihinde temeli atılan Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkının çalışmaları 2017 yılı yaz sezonunda  hizmete açılmak üzere son hızla devam etmektedir.

potr-4

YENİ İÇME SUYU ARITMA TESİSİ

22 dönümlük arazi üzerine yapılan Yeni İçme Suyu  Arıtma Tesisi çalışmalarına başlanmış olup, tam otomatik sistemde ozonla ayrıştırma, klorlama, kapalı dinlenme havuzları gibi birçok teknolojik alt yapıyı bünyesinde barındıracaktır. Yeni isale hattı ile  birlikte en kısa zamanda yapımı tamamlanması planlanan  Yeni İçme Suyu Arıtma Tesisi  Akçakoca barajına entegre olacaktır. İleri teknolojinin kullanıldığı bu tesis, 100 bin nüfus için gerekli suyu arıtabilecek bir kapasiteye sahip olacak olup, Akçakoca halkına temiz su ihtiyacı son teknoloji imkanlarıyla sunulacaktır.

 







ETİKETLER: