akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

TOBB 9. TİCARET VE SANAYİ ŞURASI GERÇEKLEŞTİ

TOBB 9. TİCARET VE SANAYİ ŞURASI GERÇEKLEŞTİ
09.10.2016 10:35
365
A+
A-

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliğinin Düzenlediği 9. Ticaret Ve Sanayi Şurası Ankara’da Gerçekleşti.

TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen,   Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirilen  365 oda ve borsa yönetim kurulu ve meclis başkanlarının katıldığı  9.Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına  ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N.Pazvant ve Meclis Başkanı Hüsnü Koç  iştirak ettiler.

 

Şurada, 81 ilden 365 oda/borsa başkanı özel sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini birinci ağızdan hükümetle paylaşma imkânı bulduğu 9. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurasına Türkiye genelindeki Oda/Borsa Başkanları ile birlikte Türkiye ekonomisinin kalkınması için önerilerini sunmak ve ekonomideki sorunların tartışıldığı şurada daha önceden belirlemiş olduğumuz il ve İlçemiz sorunları ve çözüm önerilerini, Başbakan Yıldırım ve bakanlara iletti.

Başbakan Binali Yıldırım şurada yaptığı konuşmada, sanayi ve ticaret odası başkanlarının ifade ettiği sorunları şuraya katılan bakanlarla birlikte büyük bir titizlikle not ettiğine dikkati çekerek, “Bunların hepsine çözüm bulmak, ülkemizin ve milletimizin muasır medeniyetler yolculuğunda en önemli paydaşlarından biri olan siz sanayi ve ticaret erbabının önünü açmak, yolunu aydınlatmak, 65. Hükümet olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bundan emin olabilirsiniz. AK Parti iktidarı olarak geçtiğimiz 14 yılda hep bunu yaptık. ‘Her şeyi biz biliriz, biz yaparız’ zehabına kapılmadan, memleketin bütün paydaşlarını, her alandaki sivil toplum kuruluşlarını işin içine dahil etmek suretiyle vatandaşımızın, milletimizin beklediği en uygun, en ideal çözümü üretmeye çalıştık” ifadesini kullandı.