akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4524
EURO
34,7527
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C

Su Sorununa Açıklık Getiren BAŞKAN YEMENİCİ “BİRAZ SABIR DİLİYORUM”

Su Sorununa Açıklık Getiren BAŞKAN YEMENİCİ  “BİRAZ SABIR DİLİYORUM”
19.08.2016 10:51
557
A+
A-

Son Yağışların Gerek Baraj Bölgesinde Gerekse Şu Anda Suyun Sağlandığı Havzada Yoğun Bir Çamurlaşmaya Neden Olmasından Kaynaklanan Su Kesintileri Ve Bulanıklıkla İlgili Başkan Yemenici ,Çalışmaların Gece Gündüz Sürdüğünü Vurgulayarak  Vatandaştan Biraz Sabır Diledi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede;, Sarıyayla Barajının su tutmaya başladığı günlerde bölgede yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle olağan dışı sorunların ortaya çıktığını  belirterek ;” Bölgede yoğun yağışlar havzada yoğun bir çamurlaşmaya neden oldu. Barajda çamurlu suyun oluşturduğu ani ve hızlı  yükseliş regülatörün çamurlu   su altında kalmasına neden oldu.  Arıtmada sorun yaşanmaması için ilk aşamada bu suyu vermedik. Su kesintileri yaşandı. Biraz durulma olmasıyla suyu verdik ve kullanımı ile ilgili açıklamalar duyurular yaptık. Böyle bir sıkıntıyı  kimse yaşamak ve  yaşatmak istemez. Kısa sürede geçici çözüme kavuşturulacak çalışmalar gece gündüz sürüyor. Şu anda tüm ekipler depoların temizlenmesi arıtma havuzlarının kademeli olarak sağlıklı arıtma yapabilmesi için çalışıyorlar.” Dedi.

14040186_10154252879987931_3954191606389781487_n

Su konusunda çok büyük yatırımlar yaptıklarını ve 2017 yılı sonunda bunların hizmete gireceğini vurgulayan Yemenici; Barajdan su tahliyesi yaparak regülatörü temizliği yapılacak.  Baraj duru suyla dolmaya devam ederken  yüz bin nüfusa yeterli kapasitede moder teknolojinin kullanılacağı  yeni arıtma tesisinin yapımına başlanacak. Bu hafta şehrimiz için en önemli ve en büyük yatırımlardan biri olan içme suyu arıtma tesisimizin temelini atıyoruz. 2017’nin sonunda konvansiyonel arıtma tesisimizi bitirip devreye aldıktan sonra bu tarz tüm sıkıntıları bertaraf etmiş olacağız. Şu anda yaşanan sulardaki sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulması için yoğun tempo çalışılıyor. Elimizde olmayan nedenlerden ötürü sıkıntı yaşayan   vatandaşlarımızın göstermiş olduğu sabırdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Lütfen yapılan  uyarı anonslarını  dikkate alalım. ” dedi.aklarında aşırı derecede bulanıklık oluşmuş ve sabah saat 6 itibari ile su alımı durdurulmuştur.yapılan müdahalelerle saat 13:00 itibari ile tekrar kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla Sarıyayla bölgesinden su alınmaya başlanmış olup vatandaşlarımızın mevcut suları kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amaçlı olarak tüketmeleri rica olunur.







ETİKETLER: