akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C

1Kasımda Ak Partiye %60 Oy Veren Üç Vekilli Akçakoca’ya Ceza İŞLETME FAKÜLTESİ AKÇAKOCA’DAN ALINIYOR

1Kasımda Ak Partiye %60 Oy Veren Üç Vekilli Akçakoca’ya Ceza İŞLETME FAKÜLTESİ  AKÇAKOCA’DAN  ALINIYOR
12.01.2016 21:11
497
A+
A-

Bir Milletvekili  Varken Tüm Dinamiklerinin Ortak Hareketi Ve Dayanışması İle Akçakoca’ya Kazandırılan, Devamında Yine Bir Milletvekili İle Binasını Bitirme Aşamasına Getiren Akçakoca’nın  Sosyal Ekonomik Ve Kültürel Yaşamına Büyük Katkılar Verecek İşletme Fakültesi  Üç Vekilli  Akçakoca’dan Sessiz Sedasız Gidiyor .

Bu gidişe “ Şimdi Bir Değil Üç Vekilimiz var” diye övünülen Sayın Özlü, Sayın Arslan ve Sayın Keşir sadece seyirci kalıyor ses çıkarmıyor.

Uzun ve yorucu bir çaba sonucu Yaşar Yakış  zamanında Akçakoca kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Tüm sivil toplum kuruluşlarının ATSO şemsiyesi altında hareket ederek Akçakoca’ya kazandırdığı, Osman Çakır döneminde  yakından takibi yapılarak fakülte binasının inşası yükselen Akçakoca  İŞLETME FAKÜLTESİ milletvekilsiz kalan Akçakoca’dan  gitti gidiyor.

SAHİP ÇIKMIYORLAR

SÜRMANŞET (2) SÜRMANŞET (3) SÜRMANŞET (4)

Konu ile ilgili olarak çok güvenli bir kaynak  gazewtemize yaptığı açıklamada; “İşletme fakültesinin Akçakoca’ya açılmasına bir türlü sıcak bakmayan Düzce bürokrasisi ve siyaseti son günlerde yaşanan inşaat yapımındaki pürüzü gidermek yerine çözümsüzlüğünü zorlaştırma çabasında olup Fakültenin Akçakoca’da açılmasına engel olma hesapları yapıyor.” Dedi.

Söz konusu  ve İşletme fakültesi çalışmalarının içinde olan kaynak “Merkez kampüs dışında fakülte olmaz savına sarılarak Akçakoca’ya İşletme Fakültesinin açılmasını engellemeye çalışan zihniyet unutmasın ki Bolu’ nun ilçesi iken Necmi Hoşver’in gayreti ve becerisiyle Tıp Fakültesini İzzet Baysal Üniversitesinden Düzce ye aldı. “ diyerek açıklamasını  sürdürdü.

Bugün geldiğimiz noktada Akçakoca’nın siyasetteki nüfuzunun  tek başına bu işi çözmek için yeterli olmadığı açıkça görülmekte.  İktidar partisinin yönetiminin tek başına bu işi çözmesinin söz konusu dahi edilemeyeceğinin ispatı  ayan beyan ortaya çıkmıştır. Zira kime ne durumda olduğunu sorsak  yuvarlak yanıtlar alınmaktadır. Belediye Başkanı Cüneyt Yemenicinin 2015 çalışmalarını değerlendirdiği basın toplantısında “kimsenin şüphesi olmasın İşletme Fakültesi Akçakoca da açılacak” vurgusu da insanın aklına  “kötü kokular mı aldı?” sorusunu getiriyor.

Milletvekilsiz Akçakoca eğer İşletme fakültesini kaybetmek istemiyorsa   uykudan uyanıp  Kamu Yönetimi, Yerek Yönetim , Tüm siyasi partiler, İGM ve Belediye Meclis Üyeleri  , Tüm STK ları,Eğitim Kurumları kısaca  tüm dinamiklerin  ve Kamuoyunun baskısı  gerekir.

Bu konuyu altı ay önce gündeme getirmiştik. Her platformda sorduk,  Bakanlarımız, , İl Başkanımız, Üniversite Rektörlerimiz  Valilerimiz her biri söz birliği etmişçesine Akçakoca’da  açılacak dediler. Ancak gelişmeler hiç de bu açıklamarla paralellik arzetmiyor. Şimdi durum daha da nazik bir hal aldı. “Denizcilik fakültesi neyinize yetmiyor” denilmekte olup sus payı önermeleri başlamıştır. Herkes şunu çok iyi bilsin ki; AKÇAKOCA Belediye Başkanın dan , İl genel Meclis üyesinden muhtarına, Muhalefetinden iktidar partisine, STK larından esnafına, Tek ses tek yürek olmadan kimse İŞLETME FAKÜLTESİ nin gidişine engel olamaz.

Bizim üç vekilimiz var diye onlara umut bağlayıp , Herkes ayrı bir ses verirse bu sadece bir kuru gürültü olur ki bir sonuç almak mümkün değildir.

Bir kez daha üzerine basa basa uyarıyoruz; İşletme Fakültesi Akçakoca’nın geleceğidir.  Yarın çok geç olabilir.

 







ETİKETLER: