akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

CHP DEN PARK AÇILIŞINA SUÇ DUYURUSU

CHP DEN PARK AÇILIŞINA SUÇ DUYURUSU
31.10.2015 11:41
371
A+
A-

CHP Akçakoca İlçe Başkanlığı, Hürriyet Tepe Mehmet Gündüz Parkı’nın Açılışının Seçim Yasaklarını İhlal Etiği Gerekçesiyle   Suç Duyurusunda Bulunduğunu İçeren Bir Açıklama Yaptı.

“PARK AÇILIŞI SEÇİM YASAKLARINI İHLALDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Yusuf Ziya Sümer ; Akçakoca Belediyesinin Hürriyettepe Mehmet Gündüz Parkının açılışının Yüksek seçim Kurulu’nun belirlediği seçim yasaklarını ihlal ettiğini yapılan açılışın siyasi bir havada gerçekleştirildiğini bunun Ak Parti’ye siyasi avantaj sağladığı belirtilerek Cumhuriyet Savcılığına basın yolu ile suç duyurusunda bulunan bir açıklama yayınladı.

 

Yapılan açıklamada Cüneyt Yemenici ve Ak Parti Milletvekili Fevai Arslan ile eski belediye başkanları tarafından açılışı yapılan Hürriyet Tepe Mehmet Gündüz Parkı’nın, Yüksek Seçim  Kurulu’nun belirlediği seçim yasaklarına uyulmamasını ve seçime yönelik siyasi propaganda amaçlı olarak kullanılmasının suç olduğunu bu nedenle suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Park projesinin, bir önceki dönem CHP’li Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından hazırlandığı belirtilen  CHP İlçe Başkanı Yusuf Ziya Sümer imzalı açıklamada YSK nın kesin ve emredici hükümlerine karşın;” Akçakoca Belediye Başkanı, yanında düzce 2. sıra milletvekili adayı Fevai Arslan ve diğer kamu görevlileri bulunmak süretiyle daha önce CHP li belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından projelendirilmiş ve yapımı hibe karşılığı gerçekleştirilmiş ve Hürriyettepe mevkiinde Mehmet Gündüz park, bu kere yeniden açılmak suretiyle bir tören düzenlenmiştir.

Söz konusu törende sanki  park Akçakoca belediye başkanı Cüneyt Yemenici tarafından yapılmış gibi bir algı yaratılmak istenmiş, bu törende AKP Düzce milletvekili Fevai Arslan’a söz vererek , seçime yönelik propaganda yapılması ve seçimde AKP ye destek verilmesi istenmiştir.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ,seçilmiş biri olarak, tüm Akçakocalıların belediye başkanı olmasına rağmen; bu açılışta kamu gücü ve kaynağını kullanarak ,AKP  ye siyasi avantaj sağlayarak, YSK nın kararını ihlal etmiştir.

Cumhuriyet halk Partisi olarak bu uygulamayı kamuoyu ile paylaşır ve tarihe not düşeriz.

Ayrıca YSK kararlarına aykırı olan bu eylemi Cumhuriyet Savcılığına Basın yoluyla suç duyurusunda bulunduğumuzu bildiririz” ifadesi yer almaktadır.

 

 







ETİKETLER: