akçakocaakçakoca haberakçakoca gazetesihaber akçakocaakçakoca son dakika
DOLAR
32,3814
EURO
34,6007
ALTIN
2.391,48
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİNİ İSTEDİ

ESNAF VE SANATKARLAR ODASI HAKSIZ REKABETİN ÖNLENMESİNİ İSTEDİ
20.04.2020 08:28
448
A+
A-

 

Akçakoca Esnaf ve Sanatkarlar odası  İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı ve 17 Nisan tarihinde uygulamaya giren bakkal ve marketlerin açık olması ile ilgili kararda alkollü tüketim maddesi satan Büfelere ilişkin yorumun haksız rekabete neden olduğuna dikkat çekerek bu olumsuzluğun giderilmesini istedi.

Başkan Nedim İşgören , açık kapsamındaki bakkal ve market hizmeti veren işyerleri ile aynı hizmeti vermekle beraber  alkollü ürün satışını yapan ve ruhsatta faaliyet konusu büfe olarak gözüken işyerlerinin kapatılması kararının büyük mağduriyet yarattığını Düzce Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’ne başvuruda bulunarak düzeltilmesi talebinde bulundu.

Esnaf ve sanatkarlar odası Başkanı İşgören konuyu detaylı bir şekilde açıkladığı dilekçesinde “Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs (Covid-19) Pandemisi olarak nitelendirilen bu salgından ülkemiz ve vatandaşlarımızı korumak ve salgını yayılmasını engellemek için alınan tedbirlere esnaf teşkilatı ve özellikle gıda satış noktaları olarak hassasiyetle uymamız gerektiğinin bilinci ile hareket etmekteyiz. Akçakoca Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak il Hıfzıssıhha meclisinin almış olduğu kararları büyük bir titizlikle üyelerimize toplu mesaj ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurmaktayız.

 

           16.04.2020 tarihli kararınızda ilimiz genelinde 17.04.2020 Cuma günü saat 24.00’den itibaren ikinci bir karara kadar her hafta sonu ( Cuma 24:00 ile Pazar saat 24:00 arası ) Resmi tatil günlerinde geçerli olacak şekilde odamız kapsamına giren Bakkal ve Marketlerin açık olacağı ifade edilmektedir.

 

            Odamıza kayıtlı Tekel büfesi olarak faaliyet gösteren iş yerlerinin de diğer kayıtlı üyelerimiz gibi Bakkal, Market, Şarküteri, Tütün toptan perakende ticareti okul kantinleri kuruyemişçi gıda toptan perakende ticareti aktar, temizlik ürünleri vs. satışı yapan Esnaflardır.

 Vergi faaliyet kodunda ve oda faaliyet  kodunda bakkal olarak kayıtlı gerçekten de mini bakkal şeklinde faaliyet gösteren fakat iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatında faaliyet konusu alkolsüz büfe olarak görünen esnafımızın bakkal olarak faaliyet göstermesine rağmen iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatında faaliyet konusu büfe yazılmış olduğu için iş yerlerini kapatmak zorunda kalmaktadırlar.

 Bu durumda hafta sonları ve resmi tatil günlerinde bakkallarımızın bazıları açık bazıları kapalı kalacaktır. Akçakoca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ruhsat biriminin vergi ve oda kaydı Bakkal olarak geçen bu kişilerin ruhsatlarındaki değişikliği yerine getirmesi oluşacak olası haksız rekabetin önüne geçmiş olacaktır.

 

            Tekel büfesi olarak faaliyet gösteren TAPDK (Sigara ve Alkol  satış yetki belgesi) ruhsatlı üyelerimiz ise alınan bu karar doğrultusunda hafta sonu ve tatil günleri iş yerlerini kapatacak olmalarına rağmen ilçemizde faaliyet gösteren aynı TAPTK satış belgesine sahip Migros ve Carrefoursa Market zincirleri ise açık kalarak alkol satışına devam edeceklerdir. Bizler toplumumuzun sağlığı için Tekel Büfelerimizin kapalı yönünde alınan kararlara saygı duyduğumuzu ifade ediyor ilçemizde faaliyet gösteren diğer marketlerin Alkol satışının durdurularak olası haksız rekabetin önüne geçilmesini talep ve arz ediyoruz.” İfadesi yer verildi.







ETİKETLER: